Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europees Parlement: sluit Belarus uit van sporttoernooien

Europees Parlement: sluit Belarus uit van sporttoernooien

STRAATSBURG (ANP) - Het regime in Belarus moet meer onder druk worden gezet, vindt het Europees Parlement. De Europese Unie moet haast maken met extra strafmaatregelen, stelt het parlement, maar er moet nog veel gebeuren. Zo zou Belarus niet meer mogen meedoen aan internationale sporttoernooien.

Bijna het voltallige EU-parlement vroeg de EU-lidstaten donderdag om harder op te treden tegen het regime van president Aleksandr Loekasjenko. De verontwaardiging over de arrestatie van dissident Roman Protasevitsj is nog altijd groot. De "kaping" door de Belarussische autoriteiten van de Ryanair-vlucht waarin de journalist Belarus wilde passeren, is volgens het parlement een "daad van staatsterrorisme".

Dat vraagt om Europese sancties tegen nog meer van Loekasjenko's trawanten, vindt het parlement. En wel zo snel mogelijk. Maar ook tegen bijvoorbeeld de journalist van een staatszender die de gevangen Protasevitsj een 'interview' afnam waarin die allerlei misdaden bekende en de lof zong van Loekasjenko. Wie onder Loekasjenko vuile handen maakt, zou uiteindelijk voor een Belarus-tribunaal moeten komen.

Het parlement roept verder op Belarus voorlopig uit te sluiten van de Olympische Spelen en andere internationale sportwedstrijden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Poetin toont bereidheid tot uitlevering cybercriminelen aan VS

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is bereid onder een aantal voorwaarden cybercriminelen over te dragen aan de Verenigde Staten. Hij vindt dat Washington dan ook cybercriminelen moet overdragen die volgens Moskou Russische belangen schaden.

1 uur geleden
'130.000 Engelse huishoudens dakloos geworden tijdens corona'

LONDEN (ANP) - Zeker 130.000 huishoudens in Engeland zijn in het het eerste jaar van de coronacrisis dakloos geworden, ondanks het verbod op huisuitzettingen dat de Britse regering had afgekondigd na de uitbraak van de coronapandemie. Dat meldt de Britse zondagskrant Observer op basis van cijfers van de overheid over het aantal daklozen.

4 uur geleden
Aantal dagelijkse besmettingen in België zakt onder de duizend

BRUSSEL (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in België is voor het eerst weer onder de duizend per dag gezakt, meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus in het land geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent ten opzichte van de week daarvoor. In totaal raakten in België sinds het begin van de pandemie ruim een miljoen mensen geïnfecteerd.

8 uur geleden
'Duitsland moet klimaatneutraal geïndustrialiseerd land worden'

BERLIJN (ANP) - Armin Laschet, de nieuwe voorzitter van de CDU en belangrijkste kandidaat om Angela Merkel op te volgen als bondskanselier, ziet een goede balans tussen economie en ecologie als het belangrijkste doel van de volgende regering. Duitsland moet een klimaatneutraal geïndustrialiseerd land zijn, zei hij zaterdag tijdens een bijeenkomst van de partij in Neumünster in de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein.

9 uur geleden
Parlement Israël stemt over coalitie zonder Netanyahu

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische parlement stemt zondag over een coalitie zonder de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu. Dat kan na twaalf jaar het einde inluiden van het premierschap van de rechtse politicus.

9 uur geleden
Zwitsers stemmen over pesticide en rechtsbeginselen

BERN (ANP) - De Zwitsers hebben zondag weer een dag van referenda op plaatselijk en nationaal niveau. Nationaal liggen vijf vragen voor over een algeheel verbod op kunstmatige bestrijdingsmiddelen, een wet die de coronabeperkingen mogelijk maakt, een wet voor preventief optreden tegen mogelijke verdachten, een wet die de beperking van de uitstoot van broeikasgassen regelt en over een voorgestelde regeling voor veel meer hulp aan biologische boeren.

9 uur geleden
Blik op drie belangwekkende dagen Biden in Brussel

BRUSSEL (ANP) - De Belgische premier Alexander De Croo heeft de eer om zondagavond Joe Biden te mogen verwelkomen als die voor het eerst als Amerikaans president de Europese Unie aandoet. De Air Force One landt op de militaire luchthaven Melsbroek. De vliegtuigspotters zijn er klaar voor.

10 uur geleden