Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europarlementariërs steunen voorstel bestuur FVD

Europarlementariërs steunen voorstel bestuur FVD

DEN HAAG (ANP) - De drie Europarlementariërs van Forum voor Democratie steunen het voorstel dat het partijbestuur donderdag heeft voorgelegd om uit de impasse te komen. Ze laten dat weten in een verklaring, die ook is ondertekend door Jan Cees Vogelaar, die op de kandidatenlijst van FVD staat voor de Tweede Kamer.

De Brusselse fractie van Derk Jan Eppink, Rob Roos en Rob Rooken hadden eerder deze week al verklaard dat zij achter het partijbestuur staan in het conflict met oprichter Thierry Baudet. Zij vonden zijn handelwijze niet professioneel, integer en betrouwbaar, doelend op de lijsttrekkersverkiezing die Baudet op eigen initiatief had aangekondigd.

De Europarlementariërs veroordelen vrijdag ook "de vergaande antisemitische en racistische uitingen" die Thierry Baudet en Freek Jansen hebben gedaan tijdens een partijbijeenkomst vorig week vrijdag. Ze nemen hier "expliciet afstand" van.

Intrekken partijlidmaatschap

Het voorstel van het bestuur houdt in dat de leden van de partij kunnen stemmen over het al dan niet intrekken van het partijlidmaatschap van Baudet en de benoeming van een nieuw partijbestuur. Daaraan heeft het bestuur enkele voorwaarden gesteld. Zo mocht Baudet zich niet meer via de media uitspreken en moest hij zich per donderdag terugtrekken uit het partijbestuur van de vereniging.

Ook zou het bestuur zo snel mogelijk een algemene ledenvergadering organiseren om een nieuw bestuur te kiezen. De huidige bestuursleden doen daar niet meer aan mee. Een nieuw bestuur kan zich daarna voorbereiden op de verkiezingen.

Door het vertrek van bestuurslid en secretaris Astrid de Groot donderdagavond, bestaat het partijbestuur nog maar uit vier leden. De Groot was een tegenstander van Baudet, waardoor de tegenstanders een meerderheid van drie tegen twee hadden.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

36 minuten geleden
Groot deel oppositie zegt vertrouwen op in Rutte na Groningendebat

DEN HAAG (ANP) - Een groot deel van de oppositie in de Tweede Kamer zegt het vertrouwen op in minister-president Mark Rutte. De partijen vinden de reflectie van de premier op zijn eigen rol bij de gaswinning in Groningen tekort schieten, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver, die mede spreekt namens PvdA, SP, BBB, Volt. PVV, JA21, PvdD, Groep-Van Haga en partijloos Kamerlid Pieter Omtzigt.

1 uur geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

2 uur geleden
Vijlbrief sluit 'Groningenheffing' voor oliebedrijven niet uit

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) deelt de woede van veel partijen in de Tweede Kamer over de weigering van de oliemaatschappijen Shell en ExxonMobil om hun deel van de schade als gevolg van de gaswinning in Groningen te betalen. Een voorstel van de PvdA en GroenLinks om deze bedrijven via een heffing alsnog te laten betalen, wijst hij dan ook niet op voorhand af.

2 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

2 uur geleden
EU dicht bij akkoord over grenscontroles en verdelen asielzoekers

BRUSSEL (ANP) - Na jarenlang vruchteloos gesteggel zijn de EU-landen dicht bij een akkoord over hun asielbeleid, zeggen EU-diplomaten. Mogelijk kunnen ze het donderdag eens worden over onder meer controles aan de buitengrens en het beter verdelen van asielzoekers.

3 uur geleden
Heijnen wil snel uitleg van ProRail over treinstoring van zondag

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) wil snel tekst en uitleg van spoorbeheerder ProRail over de spoorstoring bij Amsterdam van afgelopen zondag. Zij wil weten hoe het kon gebeuren en welke beheersmaatregelen ProRail heeft getroffen, schrijft zij aan de Tweede Kamer. Door de storing strandden veel reizigers op Amsterdam CS. Sommigen moesten daar overnachten.

3 uur geleden