Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europarlementariërs reizen weer niet af naar Straatsburg

Europarlementariërs reizen weer niet af naar Straatsburg

BRUSSEL (ANP) - Ook de volgende plenaire zitting van het Europees Parlement wordt in Brussel gehouden. Voor volgende week stond weer een zitting gepland in Straatsburg, maar mede vanwege de hoge aantallen coronabesmettingen in de omgeving van de Franse stad blijven de Europarlementariërs in Brussel.

Parlementsvoorzitter David Sassoli heeft dat maandag gemeld in een mail aan de Europarlementariërs. Hij spreekt opnieuw de hoop uit dat het parlement snel weer in Straatsburg kan vergaderen.

De zetel van het Europees Parlement is officieel in Straatsburg. Dat is daarom eigenlijk verplicht daar maandelijks plenair te vergaderen. Om het risico op verspreiding van het virus tegen te gaan werden de plenaire sessies sinds maart in Brussel gehouden.

Brief

De Franse president Macron had volgens het Franse persbureau AFP onlangs nog een brief aan Sassoli gestuurd met het verzoek om vanaf oktober weer naar Straatsburg te komen. Hij wees erop dat ook de situatie in Brussel wat betreft het virus niet best is. De meeste Europarlementariërs zijn overigens tegenstanders van het maandelijkse geldverslindende 'verhuiscircus'.

Bij uitzondering staat deze maand van 19 tot en met 22 oktober nog een tweede plenaire vergadering gepland. Daarover is nog geen besluit genomen.

Meer uit Buitenland

EU zet hulp aan VN-organisatie Gaza toch door en stuurt meer geld

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie zet haar steun aan VN-hulporganisatie UNRWA in de Gazastrook toch door, ook al zijn onderzoeken naar de samenwerking van UNRWA-personeel met Hamas nog niet klaar. Komende week keert de commissie al 50 miljoen euro uit aan UNRWA, dat in nijpende geldnood zit. In het al maanden belegerde Palestijnse Gaza is aan alles tekort.

21 minuten geleden
Honderden mensen naar kerk voor uitvaart Navalny

MOSKOU (ANP/RTR/AFP/DPA) - Er verzamelen zich steeds meer mensen bij de kerk in Moskou waar een uitvaartplechtigheid wordt gehouden voor oppositieleider Aleksej Navalny. Er staan volgens een aanwezige journalist honderden sympathisanten te wachten. Volgens een bekende bondgenoot van Navalny, Leonid Volkov, zijn het er meer dan duizend.

1 uur geleden
Aanhoudingen bij verrassingsprotest boeren bij Arc de Triomphe

PARIJS (ANP) - Bij een onaangekondigd boerenprotest bij de Arc de Triomphe in Parijs heeft de politie ingegrepen en 66 betogers aangehouden. Een van de arrestanten is volgens Franse media een voorman van een boerenactiegroep, Patrick Legras. Hij keerde zich vlak voor zijn aanhouding fel tegen het beleid van de Europese Unie. De politie heeft betogers met hun tractors de stad uit geëscorteerd en de protestactie was volgens media relatief snel voorbij.

2 uur geleden
Iran naar de stembus voor parlementsverkiezingen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Iraniërs gaan vrijdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Grootayatollah Ali Khamenei ging zelf vroeg stemmen en riep landgenoten op zijn voorbeeld te volgen.

4 uur geleden
Biden en Trump allebei naar grens in aanloop naar verkiezing

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden en oud-president Donald Trump hebben een bezoek gebracht aan het grensgebied met Mexico. Dat onderstreept dat immigratie een belangrijk onderwerp is in aanloop naar de komende presidentsverkiezingen, waarin de mannen het waarschijnlijk weer tegen elkaar opnemen.

4 uur geleden
Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

8 uur geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

9 uur geleden