Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europarlementariërs Qatargate moeten voorlopig in cel blijven

Europarlementariërs Qatargate moeten voorlopig in cel blijven

BRUSSEL (ANP) - Twee Europarlementariërs die verdacht worden van een aandeel in omkoopschandaal Qatargate blijven voorlopig vastzitten. Het voorarrest van de afgezette ondervoorzitter Eva Kaili en de Belg Marc Tarabella is met respectievelijk twee maanden en één maand verlengd, meldt het Belgische Openbaar Ministerie.

De Griekse Kaili heeft al meermaals tevergeefs gevraagd om het onderzoek naar het kopen van invloed door Qatar en Marokko verder thuis te mogen afwachten. De 44-jarige sociaaldemocrate is moeder van een peuter. Haar Italiaanse partner Francesco Giorgi, die eveneens sinds 9 december in de gevangenis zat, is sinds vorige week wel weer thuis. Hij moet wel een enkelband dragen.

Kaili, Tarabella en Giorgi zouden zich net als een aantal andere verdachten schuldig hebben gemaakt aan corruptie, witwassen en het vormen van een criminele organisatie. Bij huiszoekingen vond de politie ongeveer 1,5 miljoen euro aan contanten.

De vermoedelijke spil van de omkooppraktijken helpt justitie als kroongetuige. Behalve Kaili en Tarabella en twee andere sociaaldemocraten zou hij inmiddels ook de naam van de Italiaanse Europarlementariër Lara Comi hebben genoemd. Zij is lid van de partij van Silvio Berlusconi en maakt deel uit van de christendemocratische fractie in het Europees Parlement.

Meer uit Buitenland

Trump eerste oud-president VS die terechtstaat in strafzaak

NEW YORK (ANP) - Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis begint een strafzaak tegen een oud-president. Donald Trump staat vanaf maandag in New York terecht voor het sjoemelen met zakelijke documenten om te verhullen dat hij zwijggeld heeft betaald aan pornoactrice Stormy Daniels.

41 minuten geleden
Dader Sydney had het volgens politie mogelijk op vrouwen gemunt

SYDNEY (ANP/RTR) - De man die zaterdag in het Australische Sydney zes mensen doodstak in een winkelcentrum, had het mogelijk voorzien op vrouwen. Volgens de politie waren vijf dodelijke slachtoffers vrouwen, net als de meeste van de twaalf gewonden.

1 uur geleden
Haaretz: Hamas komt met tegenvoorstel voor bestand Gaza

CAÏRO (ANP/DPA) - Hamas heeft Israël een tegenvoorstel gedaan rond de vrijlating van Israëlische gijzelaars en een geleidelijke terugtrekking van Israël uit de Gazastrook. Volgens de Israëlische krant Haaretz moeten in de plannen voor elke vrijgelaten Israëlische gegijzelde burger, dertig Palestijnse gevangenen op vrije voeten worden gesteld en voor elke vrijgelaten Israëlische soldaat vijftig gevangen Palestijnen.

1 uur geleden
Israël vraagt VN om 'alle mogelijke sancties' tegen Iran

NEW YORK (ANP/AFP) - Israël heeft er tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad zondag op aangedrongen dat Iran "alle mogelijke sancties" worden opgelegd na de aanval van Iran op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. Ook vroeg de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan de organisatie die aanval te veroordelen en de Iraanse Revolutionaire Garde als terreurorganisatie te bestempelen.

2 uur geleden
VN-chef roept op tot terughoudendheid na aanval Iran op Israël

NEW YORK (ANP/RTR) - Secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties heeft zondag de wereld opgeroepen tot "maximale terughoudendheid" na de aanval van Iran op Israël. Ook herinnerde hij de leden van de wereldorganisatie eraan dat represailles waarbij geweld wordt gebruikt, verboden zijn onder het internationaal recht.

5 uur geleden
Verdeeld oorlogskabinet Israël wil vergelding aanval Iran

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het oorlogskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor vergelding tegen Iran om zijn massale drone- en raketaanval, maar is verdeeld over de timing en de omvang van een dergelijke reactie. Dat zeiden Israëlische functionarissen zondag.

7 uur geleden
VS hadden contact met Iran voor en na aanval op Israël

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hadden dit weekeinde via Zwitserse tussenpersonen contact met Iran, zowel voor als na de massale drone- en raketaanval van Teheran op Israëlisch grondgebied. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een hoge functionaris van de Amerikaanse regering.

8 uur geleden