Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europarlementariërs boos dat ze coronapas moeten tonen

Europarlementariërs boos dat ze coronapas moeten tonen

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement is vanaf volgende week ook voor Europarlementariërs alleen nog toegankelijk met een coronapas. Dat roept verontwaardiging en verzet op.

Het Europees Parlement werkt inmiddels zo'n anderhalf jaar lang helemaal of deels vanuit huis. De laatste maanden komen weer meer Europarlementariërs, medewerkers, journalisten en bezoekers naar de vergaderzalen in Brussel en Straatsburg. Maar de nieuwe golf coronabesmettingen in de EU dreigt daar weer verandering in te brengen.

Wie het Europees Parlement betreedt moet nu al een mondkapje dragen en zijn lichaamstemperatuur laten opnemen. Voorzitter David Sassoli heeft besloten in het vervolg ook te vragen om een coronapas, waarmee de drager kan aantonen dat hij of zij ingeënt is tegen het virus, beschermd is door een eerdere besmetting of negatief getest is. De nieuwe regel gaat woensdag in en geldt voorlopig tot eind januari.

SGP'er Bert-Jan Ruissen vindt het besluit "dieptriest" en "een volstrekt verkeerd voorbeeld". Het Europees Parlement behoort als "huis van de democratie toegankelijk te blijven voor een ieder. Dit is een nieuwe stap in de richting van vaccinatiedwang." Rob Roos van JA21 spreekt van "een gitzwarte dag voor de democratie".

Ruissen en enkele medestanders hebben Sassoli een protestbrief geschreven in de hoop dat hij zich bedenkt.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
ach gut--voelen ze zich gediscrimineerd? tonen die pas of onbetaald naar huis.
waggel1 1 maand geleden
Als je het mij vraagt zit er in dat vaccin ook iets wat mensjes tot zombies maakt als je niet oppast.
JoMePi 1 maand geleden
Logisch dat er ook daar een coronapas getoond moet worden die van de EU zijn niet beter mooier of anders als de rest van de bevolking. Dat de christenjongens en ja 21 zich weer proberen zich eronderuit te kronkelen is een groot schandaal een zwarte dag voor al de gevaccineerden en de overleden mensen . Ze zouden levenslang een verbod moeten krijgen om ook maar iemand te vertegenwoordigen. Ze bedrijven een misdaad tegen de mensheid en dat met medestanders maakt een criminele organisatie. Dus oppakken en opsluiten
wvberend 1 maand geleden
En zo hoort dat heel goed die regels hebben zij zelf gemaakt en zij staan toch niet boven de wet al denken ze dat, en vergeten dat door ons te veel en ruimschoots betaald worden wat `n stelletje .................vul maar in ik heb er geen woorden voor.

Meer uit Buitenland

Lancering raket met Japanse miljardair naar ISS geslaagd

BAJKONOER (ANP/AFP) - De Japanse miljardair Yusaku Maezawa is succesvol in zijn raket de ruimte in geschoten en onderweg naar ruimtestation ISS. Maezawa brengt een bezoek aan het ruimtestation als voorbereiding voor zijn toeristische retourvlucht naar de maan over een paar jaar. Hij keert over iets minder dan twee weken terug op aarde.

3 minuten geleden
Australië sluit zich aan bij diplomatieke boycot Spelen Beijing

CANBERRA (ANP/AFP) - Australië heeft zich aangesloten bij de diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen in Beijing begin 2022 die is begonnen door de Verenigde Staten. Dat betekent dat Australië geen leden van de regering naar China stuurt voor de openingsceremonie of om sportwedstrijden bij te wonen. Sporters kunnen nog wel meedoen aan de Spelen.

24 minuten geleden
VS: Huis keurt defensiebegroting van 768 miljard dollar goed

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft dinsdagavond laat (lokale tijd) met ruime meerderheid een definitieve versie van de defensiebegroting voor 2022 goedgekeurd. De begrotingswet autoriseert defensie-uitgaven ter waarde van 768 miljard dollar (680,2 miljard euro). Dat bedrag is 25 miljard dollar hoger dan waar president Joe Biden om had gevraagd en ongeveer 5 procent meer dan de begroting van vorig jaar.

2 uur geleden
Japanse miljardair gaat naar ISS voordat hij naar de maan gaat

BAJKONOER (ANP) - De Japanse miljardair Yusaku Maezawa maakt over een paar jaar een toeristische vlucht naar de maan en terug, en als voorbereiding brengt hij nu alvast een bezoek aan ruimtestation ISS. De Japanner wordt woensdag gelanceerd vanaf ruimtebasis Bajkonoer in Kazachstan. Over iets minder dan twee weken keert hij terug op aarde.

2 uur geleden
Verdachte van moord op journalist Khashoggi gearresteerd

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - In Frankrijk is een van de verdachten van de spraakmakende moord op de Saudische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi opgepakt. De man werd gearresteerd op een luchthaven bij Parijs toen hij op het punt stond een vliegtuig naar Saudi-Arabië te nemen.

2 uur geleden
Machtswisseling in Duitsland, Merkel na 16 jaar weg

BERLIJN (ANP) - Het Duitse parlement kiest woensdag de sociaaldemocraat Olaf Scholz tot regeringsleider. Hij wordt daarmee de opvolger van de christendemocratische bondskanselier Angela Merkel, die zestien jaar het land bestuurde. Scholz gaat een coalitie leiden met de milieupartij Groenen en de liberale FDP. Het is voor het eerst dat deze partijen een regering vormen.

5 uur geleden
Biden waarschuwt Poetin in videogesprek voor escalatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn zorgen uitgesproken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. In een video-overleg van bijna twee uur waarschuwde hij Rusland voor "harde economische en andere maatregelen" als het tot gewelddadigheden komt, aldus het Witte Huis in een verklaring.

13 uur geleden