Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europa wordt roder en roder op de coronakaart

Europa wordt roder en roder op de coronakaart

DEN HAAG (ANP) - In heel Europa neemt het aantal coronagevallen toe. Vrijwel het hele continent kleurt rood of donkerrood, de twee hoogste waarschuwingsniveaus op de kaart die de Europese gezondheidsdienst ECDC elke week maakt.

Van de meer dan 200 regio's zijn er twaalf oranje, het op één na laagste niveau. Die gebieden liggen vooral in Italië. Geen enkel district staat op groen, het laagste treetje.

Nederland staat voor de derde week op rij helemaal op donkerrood. Limburg is opnieuw de grootste brandhaard. Daar zijn in de afgelopen twee weken, de periode waar het ECDC naar kijkt, 29.299 inwoners positief getest. Dat komt neer op 2616 positieve tests op elke 100.000 inwoners. Anders gezegd: op elke 38 Limburgers is er één momenteel besmet.

Elf regio's

Elf regio's in Europa hebben naar verhouding nog meer gevallen dan Limburg. Die liggen in Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en het oosten van Duitsland. Koploper is de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met 3338 positieve tests per 100.000 mensen.

Het aantal positieve tests in Nederland stijgt wel langzamer dan in de afgelopen weken, zoals ook te zien is bij de dagelijkse cijfers van het RIVM. De grootste stijger ten opzichte van vorige week is Zeeland, waar het aantal positieve tests met bijna 38 procent toenam.

België, Luxemburg, Polen, Tsjechië, Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Liechtenstein, Estland, Letland, Litouwen, Cyprus, Ierland en IJsland zijn net als Nederland helemaal donkerrood.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

10 minuten geleden
Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

DEN HAAG (ANP) - Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

2 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

22 uur geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

23 uur geleden
Frankrijk rapporteert bijna half miljoen besmettingen in etmaal

PARIJS/MADRID (ANP/RTR) - In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal bijna 465.000 coronabesmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie. Op de intensive cares in de ziekenhuizen nam het aantal coronapatiënten evenwel licht af tot circa 3900. Frankrijk heeft inmiddels meer dan 100.000 doden te betreuren als gevolg van het virus. De afgelopen 24 uur kwamen er 288 bij.

1 dag geleden
Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

GENÈVE/BANGALORE (ANP) - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

1 dag geleden