Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europa bereidt zich te weinig op klimaatverandering voor

Europa bereidt zich te weinig op klimaatverandering voor

KOPENHAGEN (ANP/DPA/AFP) - Europa bereidt zich te weinig voor op klimaatverandering. Dat is de conclusie van het Europese Milieuagentschap EEA, dat is verbonden aan de Europese Unie.

Volgens het agentschap kan Europa catastrofale gevolgen ondervinden, als het geen urgente, beslissende actie onderneemt. Voorbeelden daarvan zijn bosbranden, watertekorten en overstromingen in kustregio's.

Zuid-Europa loopt het hoogste risico, maar ook het noorden wordt volgens het EEA bedreigd, zoals overstromingen in onder andere Duitsland en bosbranden in Zweden hebben aangetoond.

Een van de grootste problemen is de hitte, die de landbouw en de watervoorziening bedreigt.

Het agentschap heeft 36 risico's geïnventariseerd, waarvan er acht bijzonder urgent zijn en de overige onmiddellijke actie vergen. Als er niet onmiddellijk actie wordt ondernomen, kunnen zich nog voor het einde van de eeuw rampen voltrekken, waarschuwt het EEA. Honderdduizenden mensen kunnen sterven ten gevolge van de hitte. Overstromingen in de kustregio's kunnen schade van een biljoen (duizend miljard) euro per jaar aanrichten.

Meer uit Buitenland

Proefvlucht met Starliner op zijn vroegst op vrijdag

CAPE CANAVERAL (ANP) - Het bemande ruimtevaartuig Starliner vertrekt op zijn vroegst vrijdag naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). De proefvlucht werd afgelopen nacht uitgesteld omdat er een probleem was met de raket. Er is tijd nodig om het probleem te verhelpen, meldt NASA.

18 minuten geleden
Israël neemt Palestijnse zijde van grensovergang Rafah in

RAFAH (ANP/RTR) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah ingenomen. Militairen hebben het gebied "operationeel onder controle" en militairen doorzoeken het gebied, aldus de IDF. Ook de grensovergang bij Kerem Shalom is dicht.

1 uur geleden
Premier Curaçao en ondernemer overleggen over schade in natuurpark

WILLEMSTAD (ANP) - De Curaçaose minister-president Gilmar 'Pik' Pisas heeft maandagmiddag (lokale tijd) met comedian en ondernemer Jandino Asporaat overlegd over de zware schade die het Hòfi Mango-park heeft geleden door de overmatige regenval van afgelopen zaterdag. Dat heeft de regering van het eiland maandagavond bekendgemaakt.

3 uur geleden
Eerste bemande testvlucht van nieuw ruimteschip Boeing uitgesteld

CAPE CANAVERAL (ANP/RTR) - De langverwachte eerste bemande testvlucht van de Starliner, een nieuw ruimtevaartuig van Boeing, is voor minstens 24 uur uitgesteld. De Amerikaanse vliegtuigbouwer geeft als reden een technisch probleem met de Atlas V-raket aan. Die raket moest de nieuwe astronautencapsule lanceren om maandagavond in een baan om de aarde te komen.

4 uur geleden
Lokaal ziekenhuis meldt zeker 5 doden na aanvallen Israël op Rafah

RAFAH (ANP/AFP) - Bij Israëlische aanvallen zijn minstens vijf mensen gedood in de stad Rafah in het zuiden van Gaza. Een plaatselijk ziekenhuis meldt "vijf martelaren en verschillende gewonden" te hebben ontvangen na de Israëlische aanvallen van maandag.

7 uur geleden
Jordanië: Israël brengt bestand in gevaar met bombarderen Rafah

AMMAN (ANP) - De Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Ayman Safadi vindt dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de totstandkoming van een wapenstilstand in de Gazastrook in gevaar brengt door Rafah te bombarderen.

8 uur geleden
Netanyahu wil praten over voorstel, maar zet strijd in Rafah voort

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu geeft een delegatie de opdracht om verder te praten over het vredesvoorstel waarmee Hamas eerder op maandagavond akkoord ging, laat zijn woordvoerder weten. Wel geeft die aan dat de huidige versie van het voorstel niet voldoet aan de eisen van Israël.

10 uur geleden