Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eurogroep wil economie zolang als nodig blijven steunen

Eurogroep wil economie zolang als nodig blijven steunen

BERLIJN (ANP) - De ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) zullen zolang dat vanwege het coronavirus nodig is de economie blijven steunen. Volgens Eurogroepvoorzitter Paschal Donohoe zijn de eurolanden het eens "dat onder de huidige omstandigheden en de blijvende onzekerheid het begrotingsbeleid blijft gericht op het steunen van de economie. Er kan geen sprake zijn van een abrupt einde", zei hij in Berlijn na afloop van de eerste fysieke bijeenkomst van de ministers sinds februari.

EU-commissaris Paolo Gentiloni (economie) viel hem bij. "Voortijdig steunbeleid afbreken zou het fragiele herstel in gevaar brengen", zei hij. "Als we de landing verkeerd timen riskeren we de Europese economie te beschadigen."

In juni en juli was er sprake van voorzichtig herstel, maar in juli heeft de Europese Commissie naar aanleiding van de lockdowns haar economische prognoses naar beneden bijgesteld. Het dagelijks EU-bestuur rekent op een gemiddelde krimp van 8,7 procent in de eurozone, met uitschieters in dubbele cijfers naar beneden voor de door de epidemie zwaar getroffen lidstaten Italië, Spanje en Frankrijk.

Meer uit Financieel

ECB: betalen met biljetten leidt nauwelijks tot klimaatschade

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het betalen met bankbiljetten heeft maar een geringe impact op het milieu. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de kwestie onderzocht en concludeert dat het jaarlijkse gebruik van contant geld van één persoon gelijkstaat aan de uitstoot van een autorit van 8 kilometer.

31 minuten geleden
Duitse autotoeleverancier Bosch schrapt 1500 banen

STUTTGART (ANP/AFP/DPA) - Het Duitse industrieconcern Bosch gaat in eigen land 1500 banen schrappen bij de tak die versnellingsbakken maakt. Bosch wijst daarbij op de overgang naar elektrisch rijden, maar ook op de zwakkere economie en gestegen kosten.

1 uur geleden
Pensioenfondsen roepen Tesla op arbeidsrechten te respecteren

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Een groep Scandinavische pensioenfondsen stuurt deze week een gezamenlijke brief naar Tesla. Daarin zullen ze de Amerikaanse elektrische autofabrikant oproepen om collectieve onderhandelingen voor zijn werknemers in Scandinavië te respecteren. Dat meldde het Deense pensioenfonds PFA maandag.

1 uur geleden
Studie: een op vijf exporteurs verwacht volgend jaar minder omzet

ZOETERMEER (ANP) - Exporteurs hebben niet al te hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bijna de helft van de handels- en productiebedrijven denkt dat de omzet gelijk zal blijven, terwijl een op de vijf een krimp voorziet. Dat meldt ondernemersvereniging evofenedex, die samen met kredietverzekeraar Atradius onderzoek deed naar de internationale handel in november.

2 uur geleden
Microsoft wil cloudactiviteiten in Duitsland verdubbelen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Microsoft heeft dit jaar de capaciteit van zijn cloudplatform Azure in Duitsland al aanzienlijk uitgebreid en heeft plannen om het aanbod begin 2024 te verdubbelen. Dat zei Marianne Janik, de baas van Microsoft Duitsland, maandag in een toespraak in München.

2 uur geleden
Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

2 uur geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

3 uur geleden