Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eurocommissaris mijdt VS om 'oneerlijke' behandeling Europeanen

Eurocommissaris mijdt VS om 'oneerlijke' behandeling Europeanen

ALPBACH (ANP) - Een kopstuk van de Europese Commissie mijdt de Verenigde Staten voorlopig uit onvrede over hun omgang met EU-burgers. Dat de VS hen nog altijd niet toelaten is oneerlijk en slaat nergens op, vindt Eurocommissaris Margaritis Schinas.

Schinas heeft een voorgenomen reis volgende week naar de VS geschrapt "omdat ik het gebrek aan wederkerigheid in de reisregels niet fair vindt", zei hij op een bijeenkomst in het Oostenrijkse Alpbach. Amerikanen kunnen naar de EU reizen als dat nodig is. Afgelopen zomer liet de EU ook Amerikaanse toeristen toe, al hebben de EU-landen afgesproken daar weer een eind aan te maken nu het coronavirus in de VS weer is opgeleefd.

De Amerikaanse houding is ook onbegrijpelijk, vindt Schinas, een van de vicepresidenten van de commissie. Voor het importeren van het coronavirus hoeft Washington niet te vrezen. "Europa is het meest ingeënte continent van de wereld."

De ergernis over de gesloten VS groeit in Brussel al langer. Pogingen om wederzijds vaccinatiecertificaten te erkennen, en zo in ieder geval toegang te verkrijgen voor ingeënte Europeanen, hebben nog niets uitgehaald.

Meer uit Buitenland

Poetin-criticus Navalni in isoleercel

MOSKOU (ANP/AFP) - Kremlin-criticus Alexej Navalni is in zijn Russische strafkolonie in een isoleercel gezet na zijn pogingen een ​​vakbond in de gevangenis op te richten. "Gegroet vanuit eenzame opsluiting", liet de oppositieleider weten op sociale media. De officiële reden voor zijn afzondering is volgens hem overtreding van de kledingregels omdat hij de bovenste knoop van zijn gevangenisjas had losgeknoopt.

7 minuten geleden
Duitsland en Polen richten taskforce op om vissterfte in Oder

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Duitsland en Polen richten een gezamenlijke taskforce op om de massale vissterfte in de rivier Oder, die door beide landen stroomt, aan te pakken. Waardoor de vissen zijn gestorven, is nog onduidelijk.

1 uur geleden
Spanje is voorlopig nog niet af van bosbranden

MADRID (ANP/DPA) - Brandweerlieden zijn in meerdere streken in Spanje bezig met het bestrijden van bosbranden. Maandenlange droogte en hitte die worden toegeschreven aan klimaatverandering zorgen voor nieuwe branden in het hele land.

4 uur geleden
Zes jaar cel voor afgezette premier Aung San Suu Kyi van Myanmar

NAYPYIDAW (ANP/RTR) - De afgezette Myanmarese premier Aung San Suu Kyi is veroordeeld tot zes jaar cel voor corruptie in vier gevallen. De winnares van de Nobelprijs voor de Vrede zou geld van haar eigen liefdadigheidsorganisatie hebben weggesluisd, oordeelde een rechtbank in de militaire dictatuur.

5 uur geleden
Paniek in IKEA Shanghai door plotselinge coronasluiting

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - In een IKEA-vestiging in de Chinese stad Shanghai hebben zich chaotische taferelen afgespeeld toen de autoriteiten plotseling besloten het gebouw af te sluiten na een coronabesmetting. Niemand mocht er meer uit of in.

6 uur geleden
In Rusland veroordeelde Amerikaanse sportster Griner in beroep

MOSKOU (ANP/AFP) - De Amerikaanse topbasketbalster Brittney Griner is zoals verwacht in beroep gegaan tegen de negen jaar celstraf die ze in Rusland opgelegd heeft gekregen wegens bezit en smokkel van hasjproducten. Ze kreeg begin deze maand de celstraf in een proces waarin ze ze zei per ongeluk cannabisolie bij zich te hebben gehad en niet met de bedoeling te smokkelen. De advocaten hadden om vrijspraak gevraagd.

7 uur geleden
Iran stelt geen enkele band te hebben met aanvaller Rushdie

TEHERAN/NEW YORK (ANP/AFP) - Iran heeft naar zeggen geen enkele band met de man die vrijdag in de staat New York de vermaarde schrijver Salman Rushdie met een mes aanviel. "Wij ontkennen categorisch elke band tussen de aanvaller en Iran. Niemand heeft het recht onze republiek te beschuldigen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran.

7 uur geleden