Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU stuurt extra vliegtuigen met noodhulp voor Gaza

EU stuurt extra vliegtuigen met noodhulp voor Gaza

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie stuurt de komende twee weken nog eens zes vliegtuigen met hulpgoederen naar de Gazastrook. Het eerste toestel vertrekt vrijdag en brengt onder meer medicijnen, andere medicamenten en onderwijsmaterialen.

De laatste dagen kan er weer mondjesmaat noodhulp het door Israël belegerde Gaza in. De inwoners van de dichtbevolkte en arme kuststrook, waar Hamas de dienst uitmaakt, hebben volgens hulporganisaties aan alles tekort.

Afgelopen week werden de eerste tientallen vrachtwagens met hulpgoederen vanuit Egypte de grens overgelaten en dat moeten er volgens de EU veel meer worden. De EU roept op om gevechtspauzes in te stellen om zulke konvooien mogelijk te maken.

Eerder werd bekend dat het demissionaire kabinet op aandringen van de Tweede Kamer 15 miljoen euro extra uittrekt voor humanitaire hulp aan Gaza. Dat geld is bestemd voor met name water, voedsel en medicijnen. Eerder stelde Nederland al 10 miljoen euro beschikbaar voor het gebied.

Meer uit Buitenland

Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

11 minuten geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

46 minuten geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

3 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

5 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

5 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

7 uur geleden