Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-parlement steunt onderhandelingen verdrag met Londen

EU-parlement steunt onderhandelingen verdrag met Londen

STRAATSBURG (ANP) - De toekomstige relatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk moet ambitieus, breed, diep en flexibel zijn, met bepalingen voor een open en eerlijke concurrentie en waarborgen voor de rechten van de burgers. Dat stelt het Europees Parlement in een resolutie waarin het met een overgrote meerderheid (543 voor, 39, tegen en 69 onthoudingen) onderhandelingen voor een nieuw verdrag met Londen steunt.

EU-hoofdonderhandelaar Barnier zei dinsdag in het parlement dat hij de gevolgen van de brexit hoopt te kunnen beperken door een goed handelsakkoord te sluiten. Tegelijk gaf hij aan dat de EU de Britten geen voordelige toegang tot de Europese markt kan bieden als Londen zich niet aan de Europese normen wil houden.

Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks) is tevreden met die lijn. "Handelsafspraken met het Verenigd Koninkrijk mogen niet ten koste gaan van de bescherming van milieu, klimaat, werknemersrechten, consumenten en de strijd tegen belastingontwijking."

De lidstaten moeten het onderhandelingsmandaat van Barnier nog goedkeuren. Dat gebeurt naar verwachting op 25 februari. Daarna kunnen de gesprekken snel starten.

Meer uit Buitenland

Aanklachten geen beletsel voor Trumps kandidatuur

NEW YORK (ANP) - Een aanklacht of veroordeling hoeft de voormalige president Donald J. Trump er niet van te weerhouden zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap, schrijft The New York Times.

1 uur geleden
Trump aangeklaagd in zaak rond betalen zwijggeld Stormy Daniels

NEW YORK (ANP) - Donald Trump is donderdag aangeklaagd door een Grand Jury in Manhattan, na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels, schrijft The New York Times. Geen enkele voormalige of zittende Amerikaanse president is ooit strafrechtelijk vervolgd.

1 uur geleden
Finland wordt 31e NAVO-lid na goedkeuring door Turks parlement

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turkije heeft als laatste NAVO-land het lidmaatschap van Finland goedgekeurd. De ratificatie was een formaliteit nadat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn goedkeuring had uitgesproken voor de toetreding. Ook de Turkse oppositie in het parlement sprak haar steun uit.

3 uur geleden
Media: tweede onderzoek naar zwijggeld Trump na affaire

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse justitie onderzoekt een tweede zaak waarbij ex-president Donald Trump zwijggeld zou hebben betaald om een affaire te verhullen. Het gaat om 150.000 dollar voor voormalig Playboy-fotomodel Karen McDougal die zelf beweert dat ze in 2006 een relatie had met Trump, meldt de krant The Wall Street Journal.

3 uur geleden
Oekraïne: controle over nog maar een derde van Bachmoet

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne heeft nog maar de controle over een derde van Bachmoet, bevestigt een adviseur van de president na meldingen van internationale waarnemers. De stad in het oosten van het land is al maanden het toneel van een bloedige strijd met de Russen.

6 uur geleden
Gelekte documenten tonen Russische geheime plannen in cyberoorlog

HAMBURG/WASHINGTON (ANP) - Gelekte Russische documenten bieden een zeldzame kijk op hoe Rusland cyberaanvallen uitvoert, desinformatie verspreidt en het internet in de gaten houdt, meldt een internationale groep media. Zij wisten de hand te leggen op ruim 5000 pagina's vertrouwelijke bedrijfsdocumenten van de in Moskou gevestigde onderneming Vulkan die tools maakt voor de Russische cyberoorlog tegen bijvoorbeeld vliegvelden, energiecentrales en overheden. De geheime gegevens geven "voor het eerst inzicht in hun wapenarsenaal, en onthullen hun strategie", aldus het Duitse Der Spiegel.

8 uur geleden
Gevluchte vader van meisje met antioorlogstekening opgepakt

MINSK (ANP/RTR) - Een man die in Rusland tot twee jaar strafkamp is veroordeeld vanwege zijn kritiek op de Russische strijdkrachten en wiens dochter een antioorlogstekening maakte, is opgepakt in Belarus. Deze Aleksej Moskaljov (54) zat in de buurt van Moskou in huisarrest, maar vluchtte dinsdag voordat een rechtbank hem later die dag veroordeelde.

9 uur geleden