Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-parlement: meer geld en onderzoek naar vermoeidheidssyndroom

EU-parlement: meer geld en onderzoek naar vermoeidheidssyndroom

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement wil dringend meer geld voor onderzoek naar de ziekte ME, ook wel bekend als het chronische vermoeidheidssyndroom. In Europa lijden naar schatting 2 miljoen mensen aan de ziekte, onder wie tienduizenden Nederlanders.

De Nederlandse ME-patiënte Evelien van den Brink vertelde vorig jaar in een parlementscommissie over de ziekte. Ze pleitte voor nieuwe tests, klinische proeven en betere behandelingen, om te voorkomen dat ME-patiënten gehandicapt raken. Volgens Van den Brink is sprake van "een verborgen volksgezondheidscrisis". Haar oproep leidde tot de voorstellen van het parlement.

Mensen met myalgische encefalomyelitis kunnen niet altijd op begrip rekenen, mede omdat een diagnose lastig is te maken. Het parlement roept daarom in een donderdag aangenomen resolutie op tot een speciaal ME-fonds en meer bewustwording onder het publiek en zorgverleners over de aandoening.

Onwetendheid over de ziekte zou patiënten in een hoekje duwen en psychologische stress bezorgen. De Europese Commissie en de lidstaten zouden daarom campagnes over ME moeten opzetten.

Meer uit Binnenland

Meerdere onruststokers aangehouden in Amsterdam na winst Marokko

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft in Amsterdam tien mensen aangehouden bij ongeregeldheden nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. De politie sluit niet uit dat er op een later moment nog meer aanhoudingen worden gemeld.

1 uur geleden
Prinses Amalia viert negentiende verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia is woensdag jarig. De Prinses van Oranje viert haar negentiende verjaardag, maar doet dat niet in de schijnwerpers. De verjaardag van de troonopvolgster is een privéaangelegenheid.

2 uur geleden
35 aanhoudingen in Rotterdam bij onrust na winst Marokko

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft in Rotterdam 35 mensen aangehouden bij ongeregeldheden die uitbraken in de stad nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. De aanhoudingen zijn gedaan in verband met vuurwerk, voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en belediging, zo meldt de politie.

3 uur geleden
Zes onruststokers aangehouden in Amsterdam na winst Marokko

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft in Amsterdam zes mensen aangehouden bij ongeregeldheden nadat Marokko-supporters de straat op gingen om de overwinning op Spanje op het WK voetbal in Qatar te vieren. Een aanhouding werd gedaan vanwege het gooien van vuurwerk naar hulpverleners, zo meldt de politie op Twitter.

4 uur geleden
Grootste overlast voorbij in steden na winst Marokko

DEN HAAG (ANP) - In de steden waar ongeregeldheden uitbraken na de winst van Marokko op het WK voetbal in Qatar is de grootste overlast voorbij. Op verschillende plekken in het land heeft de ME moeten ingrijpen omdat relschoppers geen gehoor gaven aan oproepen om weg te gaan.

5 uur geleden
Onderzoek: informeel contact fiscus en Uber, geen bevoordeling

DEN HAAG (ANP) - Het Amerikaanse techbedrijf Uber is niet bevoordeeld door de Nederlandse Belastingdienst, zou blijken uit vertrouwelijk onderzoek van de fiscus zelf. Deskundigen zeggen in een externe check dat dit onderzoek "juist en gedegen" is gedaan, en twijfelen niet aan de conclusie.

5 uur geleden
Politie ontruimt locaties Amsterdam en Rotterdam na winst Marokko

AMSTERDAM/ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag ingegrepen op het Amsterdamse Mercatorplein en het Kruisplein in Rotterdam. In die steden werd in eerste instantie feest gevierd na de winst van Marokko op Spanje tijdens het WK in Qatar, maar de feestelijkheden zijn uitgelopen op ongeregeldheden. Er wordt veel zwaar vuurwerk afgestoken.

5 uur geleden