Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-parlement gunt Brenninkmeijer nog termijn

EU-parlement gunt Brenninkmeijer nog termijn

STRAATSBURG (ANP) - Alex Brenninkmeijer kan aanblijven als het Nederlands lid van de Europese Rekenkamer. Het Europees Parlement stemt in met zijn herbenoeming voor opnieuw zes jaar per 1 januari. Het kabinet had hem voorgedragen.

Brenninkmeijer (68) is sinds 1 januari 2014 lid van de Europese Rekenkamer, die zetelt in Luxemburg. Daarvoor was hij vanaf juni 2005 de Nationale ombudsman van Nederland. De Europese Rekenkamer is belast met het controleren van de financiën van de EU.

Eerder deze maand gaf de commissie begrotingscontrole van het EU-parlement na een hoorzitting al groen licht voor verlenging van Brenninkmeijers mandaat. De lidstaten moeten de herbenoeming nog formeel bekrachtigen.

Meer uit Binnenland

Afsluitdijk weer open na ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is weer open nadat er eerder op de avond een ongeluk was gebeurd, meldt de politie. Het ongeval was in de richting van Friesland naar Noord-Holland. Bij het ongeluk waren volgens Rijkswaterstaat een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken.

1 uur geleden
Hier en daar schade door zware regen en wind

HOUTEN (ANP) - De zware onweersbuien en windstoten die sinds het eind van de middag over ons land trekken, hebben plaatselijk schade veroorzaakt. Dat meldt Weeronline. Onder meer uit Utrecht en Amsterdam kwamen meldingen van weggewaaide dakpannen, omgewaaide bomen en afgebroken takken.

2 uur geleden
Songfestivalteam S10 maakte officieel melding van onveilige sfeer

HILVERSUM (ANP) - Het team dat S10 in 2022 begeleidde tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn diende destijds een officiële klacht in omdat backstagemedewerkers haar persoonlijke grenzen niet respecteerden. Dat zei de zangeres dinsdag in het NPO 1-programma Sophie & Jeroen. AVROTROS, verantwoordelijk voor de Nederlandse songfestivalinzendingen, bevestigt aan het ANP dat er toen inderdaad een melding is gedaan.

3 uur geleden
Afsluitdijk richting Noord-Holland dicht door ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) in de richting van Friesland naar Noord-Holland is dicht door een ongeval. Bij het ongeluk zijn een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken, meldt Rijkswaterstaat.

4 uur geleden
Aantal examenklachten loopt verder op door Engels en geschiedenis

UTRECHT (ANP) - Het aantal klachten over de examens bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is opgelopen tot zo'n 265.000. Dat zijn er ongeveer 90.000 meer dan rond dezelfde tijd vorig jaar.

4 uur geleden
Rust teruggekeerd op Nederlandse wegen na drukke avondspits

DEN HAAG (ANP) - Het is weer rustig op de Nederlandse wegen. Rond 19.30 uur staat er net iets meer dan 40 kilometer file, meldt de ANWB. Twee uur eerder was dat nog meer dan 1100 kilometer. De avondspits van dinsdag was daarmee de drukste van dit jaar tot nu toe.

4 uur geleden
Koningspaar naar Frankrijk voor herdenking D-Day

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan begin volgende maand naar Frankrijk voor de internationale herdenking van D-Day. Ook minister-president Mark Rutte en minister van Defensie Kajsa Ollongren zijn erbij, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

6 uur geleden