Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU overweegt exportverbod luxewagens naar Rusland

EU overweegt exportverbod luxewagens naar Rusland

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie overweegt een verbod op de export van luxewagens met een waarde van meer dan 50.000 euro naar Rusland. Het exportverbod is onderdeel van het nieuwste sanctiepakket van Brussel, verklaarden twee diplomaten die bekend zijn met het plan.

Het voorgestelde verbod, waarvan de details mogelijk nog zouden kunnen veranderen, zal waarschijnlijk maandag worden goedgekeurd. Het exportverbod zou gelden voor modellen van verschillende Europese automerken, waaronder Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari en Porsche. De EU-maatregel zou verder betrekking hebben op boten en vliegtuigen en tevens op stoeltjesliften en motoren.

Veel Europese autofabrikanten, waaronder Mercedes-Benz, Volvo Cars en BMW, hebben al vrijwillig de export van auto's naar Rusland opgeschort. Ook de Britse luxemerken Jaguar en Aston Martin en de Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) verkopen geen voertuigen meer aan Rusland.

Het exportverbod maakt deel uit van een vierde ronde van sancties die Brussel oplegt aan Rusland vanwege de invasie van Oekraïne.

Meer uit Financieel

Brussel dreigt Microsoft te beboeten om niet leveren informatie

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Europese Commissie dreigt Microsoft te beboeten als het techconcern niet snel bepaalde documenten overhandigt voor een onderzoek naar de AI-gerelateerde risico's van zoekmachine Bing. In aanloop naar de Europese verkiezingen van juni is Brussel extra scherp op mogelijke beïnvloeding door kunstmatige intelligentie (AI).

57 minuten geleden
Vakbond dreigt met nieuwe staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen opnieuw te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Vakbond PCS kondigt een werkonderbreking van drie dagen aan vanaf 31 mei. De medewerkers zijn niet blij met veranderingen in hun roosters, waardoor veel werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

1 uur geleden
Adyen en ASML bij verliezers Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Techaandelen waaronder Adyen en ASML waren vrijdag de grootste verliezers op de Amsterdamse beurs. Deze fondsen leverden in heel Europa aan beurswaarde in na eerdere koersdalingen op Wall Street. Verder was er weinig richtinggevend nieuws, waardoor de belangrijkste beursgraadmeters zonder grote koersuitslagen het weekend ingingen.

2 uur geleden
Krant: Microsoft pakt verkoop nieuwe Call of Duty-game anders aan

REDMOND (ANP) - Microsoft is van plan de nieuwste titel in videogamereeks Call of Duty ook via zijn abonnementsdienst aan te bieden in plaats van deze alleen los te verkopen. Dat meldt The Wall Street Journal, die spreekt van een omslag in Microsofts verkoopstrategie voor computerspellen.

2 uur geleden
Reddit stijgt op Wall Street na deal met OpenAI

NEW YORK (ANP) - Reddit behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat OpenAI toegang krijgt tot gegevens van het berichtenplatform om zijn populaire chatbot ChatGPT te trainen. Reddit gaat op zijn beurt gebruikmaken van de technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) van OpenAI. Het aandeel Reddit, dat eerder dit jaar naar de beurs ging, werd 14 procent meer waard.

4 uur geleden
Geen Brits onderzoek meer naar samenwerking Microsoft en Mistral

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse mededingingsautoriteit tekent geen bezwaar aan tegen de samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Microsoft en de Franse start-up Mistral. Volgens de toezichthouder kan Microsoft geen "wezenlijke invloed" uitoefenen op Mistrals commerciële beleid. Het onderzoek is daarmee gesloten.

5 uur geleden
Duitse wapenindustrie zoekt steun tegen Chinese afhankelijkheid

BERLIJN (ANP/RTR) - Duitse wapenproducenten hebben hulp van de overheid nodig als ze hun afhankelijkheid van Chinese grondstoffen willen verminderen en toch met Amerikaanse bedrijven willen concurreren. Dat stelt de Duitse vereniging van de defensie-industrie BDSV.

6 uur geleden