Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-ministers Financiën voor eerst bijeen sinds uitbraak corona

EU-ministers Financiën voor eerst bijeen sinds uitbraak corona

BRUSSEL (ANP) - De EU-ministers van Financiën hebben voor het eerst sinds de corona-uitbraak weer een fysieke bijeenkomst. De meeting vrijdag en zaterdag in Berlijn staat zoals al hun videovergaderingen de afgelopen zeven maanden nog steeds in het teken van de coronacrisis. Ze praten over de algemene economische stand van zaken in de EU maar blikken ook naar de toekomst. Minister Wopke Hoekstra staat niet als enige weer voor een nieuw begrotingsjaar.

Vrijdagochtend komt eerst de Eurogroep (de 19 eurolanden) bij elkaar, onder leiding van de nieuwe, Ierse voorzitter Paschal Donohoe. Ze beginnen met een "thematische bespreking" over hervormingen waarmee economieën sterker en meer bestand tegen crises moeten worden. Want hervormingen in een land doorvoeren is zo eenvoudig nog niet. Daarna discussiëren ze over de begrotings­koers voor 2021, aldus de agenda. Donohoe geeft rond 11.30 uur een persconferentie over de uitkomst van het overleg.

Vrijdagmiddag en zaterdag doen ook de niet-eurolanden mee aan het informele overleg op uitnodiging van de Duitse minister Olaf Scholz en bestaat de club ministers uit 27. Zij praten onder meer over de voltooiing van de bankenunie, die door de coronacrisis even uit beeld is geweest. Ook komt de beoogde 'digitaks', een belasting voor techbedrijven, aan de orde. Scholz sluit de tweedaagse informele bijeenkomst rond 13.00 uur af met een persconferentie.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

8 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

9 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

9 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

11 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

12 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

12 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

12 uur geleden