Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU ligt op koers voor uittreding Britten

EU ligt op koers voor uittreding Britten

BRUSSEL (ANP) - De commissie Constitutionele Zaken van het Europees Parlement is voor goedkeuring van het brexitakkoord. De commissie stemde donderdag met grote meerderheid (23 voor, 3 tegen) in met een aanbeveling aan het voltallige parlement om het terugtrekkingsverdrag woensdag groen licht te geven. Daar is een gewone meerderheid voor nodig.

Goedkeuring van het brexitakkoord door het EU-parlement is vereist om een einde te kunnen maken aan het EU-lidmaatschap van de Britten. Zij vertrekken op 31 januari, na 47 jaar en een maand. Tijdens de stemming in de commissie was het ijzig stil in de zaal. Verscheidene Europarlementariërs zeiden dat het een emotioneel, droevig moment was.

Deze week werd de brexitwetgeving in Londen al definitief afgerond. Vrijdag tekenen de EU, de Europese Commissie en de Britse regering het terugtrekkingsverdrag. Na goedkeuring van het EU-parlement volgende week ronden de dan nog 27 lidstaten de lange politieke en juridische scheidingsprocedure ten slotte af met een laatste, schriftelijke stemming. Dit wordt in Brussel gezien als een formaliteit.

Meer uit Buitenland

Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

1 uur geleden
Indiase premier Modi vliegt naar plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi is onderweg naar de Oost-Indiase stad Balasore waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij zal volgens Indiase media naar de rampplek gaan en het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

2 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

2 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

5 uur geleden
YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

6 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

9 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

10 uur geleden