Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU ligt op koers voor uittreding Britten

EU ligt op koers voor uittreding Britten

BRUSSEL (ANP) - De commissie Constitutionele Zaken van het Europees Parlement is voor goedkeuring van het brexitakkoord. De commissie stemde donderdag met grote meerderheid (23 voor, 3 tegen) in met een aanbeveling aan het voltallige parlement om het terugtrekkingsverdrag woensdag groen licht te geven. Daar is een gewone meerderheid voor nodig.

Goedkeuring van het brexitakkoord door het EU-parlement is vereist om een einde te kunnen maken aan het EU-lidmaatschap van de Britten. Zij vertrekken op 31 januari, na 47 jaar en een maand. Tijdens de stemming in de commissie was het ijzig stil in de zaal. Verscheidene Europarlementariërs zeiden dat het een emotioneel, droevig moment was.

Deze week werd de brexitwetgeving in Londen al definitief afgerond. Vrijdag tekenen de EU, de Europese Commissie en de Britse regering het terugtrekkingsverdrag. Na goedkeuring van het EU-parlement volgende week ronden de dan nog 27 lidstaten de lange politieke en juridische scheidingsprocedure ten slotte af met een laatste, schriftelijke stemming. Dit wordt in Brussel gezien als een formaliteit.

Meer uit Buitenland

Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

28 minuten geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

2 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

6 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

8 uur geleden
Palestijnen: 14 doden bij inval Israël op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan.

10 uur geleden
Axios: VS-sancties tegen legereenheid Israël om mensenrechten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigt naar verwachting binnen enkele dagen sancties aan tegen het Netzah Yehuda-bataljon van het Israëlische leger. Die legereenheid zou mensenrechten hebben geschonden op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat schrijft het Amerikaanse nieuwsplatform Axios onder verwijzing naar drie Amerikaanse bronnen.

11 uur geleden
Huis van Afgevaardigden keurt nieuwe militaire hulp Israël goed

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag miljarden dollars aan nieuwe militaire hulp toegekend aan Israël. Het wetsvoorstel wordt mogelijk dinsdag al in de Senaat behandeld, waar het naar verwachting wordt aangenomen.

11 uur geleden