Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU-leiding blij met akkoord, maar 'meer geld is nodig'

EU-leiding blij met akkoord, maar 'meer geld is nodig'

BRUSSEL (ANP) - EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen is positief over het bereikte akkoord, dit weekeinde bij de G20-top. "Ik ben blij dat de leiders van de G20 zijn overeengekomen om Covid-19 vaccins beschikbaar en betaalbaar te maken voor iedereen. Maar er is meer financiering nodig. Daarom heb ik de G20-leiders opgeroepen om zich ertoe te verbinden om tegen het einde van het jaar 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro) voor de bestrijding van het virus te financieren."

De leiders van de G20 zijn tijdens de tweedaagse top overeengekomen om de economische maatregelen te handhaven totdat het herstel stevig op gang is gekomen. "Als les uit de crisis moeten we de mondiale paraatheid opvoeren", zei de voorzitter van de Europese Commissie daarover. "We zullen dit in mei 2021 opnieuw bespreken tijdens de gezamenlijke G20-top over wereldgezondheid in Italiƫ. Om een meer duurzame, inclusieve en veerkrachtige wereld op te bouwen, moeten we ook de maatregelen ter bestrijding van de klimaatverandering intensiveren. De EU loopt voorop in het streven naar klimaatneutraliteit tegen 2050 en veel G20-partners zijn nu dezelfde verbintenissen aangegaan."

Meer uit Financieel

Woonbond: energietoeslag bereikt niet iedereen die dit nodig heeft

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening maken geen aanspraak op de energietoeslag die gemeenten verstrekt hebben. Daarop wijst belangenorganisatie de Woonbond na honderden meldingen van huurders die door de staat van hun woning grote moeite hebben om op energiekosten te besparen.

5 minuten geleden
Zweedse autogordelmaker met Brabantse vestiging schrapt veel banen

STOCKHOLM (ANP) - De Zweedse producent van autogordels, airbags en andere veiligheidssystemen voor auto's Autoliv schrapt wereldwijd 6000 banen en wil ook vestigingen sluiten. Het bedrijf heeft ook een vestiging in het Brabantse Boxtel, maar het is nog niet duidelijk of daar banen in gevaar komen en zo ja hoeveel. Autoliv was niet direct bereikbaar voor commentaar.

7 minuten geleden
Chipbedrijven ASML, Besi en ASMI onderaan in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag licht omlaag door koersverliezen bij de chipbedrijven ASML, Besi en ASMI. Door de hernieuwde rentezorgen staat de techsector onder druk. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk toch nog niet klaar is met het verhogen van de rente laaide namelijk weer op na een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank. Hogere rentetarieven zijn met name slecht voor de waarderingen van snelgroeiende chip- en techbedrijven.

41 minuten geleden
Onderzoek: meeste Duitsers zien AI niet als gevaar voor baan

STUTTGART (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers is niet bang dat hun baan in gevaar komt omdat ze volledig worden vervangen door kunstmatige intelligentie. Dat meldt advies- en accountantsbureau E&Y op basis van onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat 67 procent van de ondervraagden geen angst heeft dat ze worden vervangen door machines of technologie.

53 minuten geleden
Aandacht voor techbedrijven op Damrak door rentevrees

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de techbedrijven. Door de hernieuwde rentezorgen komt de techsector mogelijk onder druk te staan. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk toch nog niet klaar is met het verhogen van de rente laaide weer op na een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank. Hogere rentetarieven zijn met name slecht voor de waarderingen van snelgroeiende techbedrijven. De Amerikaanse techbeurs Nasdaq sloot daardoor woensdag al ruim 1 procent lager.

2 uur geleden
CNV en studentenbond willen verplichte vergoeding voor stage

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV en studentenorganisatie Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) willen dat studenten die stage lopen verplicht een vergoeding moeten krijgen. Dat is nu nog lang niet altijd het geval, terwijl studenten door de stage vaak geen bijbaantje meer kunnen aanhouden en er dus qua geld op achteruit gaan. Ook willen CNV en ISO dat de stagevergoeding voor studenten op het mbo, hbo en de universiteit gelijk wordt getrokken. Ze zijn een petitie gestart.

2 uur geleden
Hernieuwde rentezorgen zetten Aziatische beurzen lager

TOKIO (ANP) - De belangrijkste Aziatische aandelenbeurzen gingen donderdag omlaag. Een onverwachte renteverhoging van de Canadese centrale bank voedde de vrees dat mogelijk ook de Amerikaanse Federal Reserve nog niet klaar is met het verhogen van de rente in de strijd tegen de inflatie. Eerder deze week schroefde de Australische centrale bank de rente ook al op, terwijl economen hadden gerekend op een ongewijzigde rente.

3 uur geleden