Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU gaat kijken of handelsdeal VS en China voldoet aan regels

EU gaat kijken of handelsdeal VS en China voldoet aan regels

LONDEN (ANP/RTR) - De Europese Unie gaat controleren of de grote handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China voldoet aan regels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dat zei Eurocommissaris Phil Hogan donderdag.

"Het venijn schuilt in de details", zei Hogan op een conferentie in Londen, waar hij via een livestream vanuit Washington aanwezig was. "We moeten nagaan of de deal wel voldoet aan de WTO-regels."

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben woensdag hun handtekening gezet onder het zogeheten fase 1-akkoord over handel. Daarmee lassen ze een pauze in, in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden begon. China belooft meer Amerikaanse goederen te kopen en de VS zien af van nieuwe invoerheffingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Coronacrisis pakt 'dramatisch' uit voor pensioenfondsen

ROTTERDAM (ANP) - De financiƫle positie van Nederlandse pensioenfondsen is door de coronacrisis flink verder verslechterd. De maand pakte dramatisch uit voor de fondsen, constateert advies- en onderzoeksbureau Aon. Met een gemiddelde dekkingsgraad van 85 procent zullen de meeste fondsen afgelopen maand onder de kritische dekkingsgraad gezakt zijn. Dit betekent opnieuw dat miljoenen mensen afstevenen op een korting op hun pensioen per het einde van dit jaar.

2 minuten geleden
Wall Street opent fors lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De uitbraak van het coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.

6 minuten geleden
'Sterke toename in hypotheekaanvragen door corona'

UTRECHT (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen nam in de maand maart fors toe als gevolg van de corona-uitbraak, stelt het Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het aantal aanvragen lag op 59.357, bijna twee keer zo hoog als in dezelfde maand in de afgelopen drie jaar.

39 minuten geleden
'Wees waakzaam op witwassen tijdens coronacrisis'

AMSTERDAM (ANP) - Toezichthouders in de financiƫle wereld roepen ondernemingen op tijdens de coronacrisis de procedures tegen witwassen en terrorismefinanciering scherp in acht te blijven houden. Ervaring uit het verleden zou aantonen dat criminelen in tijden van crisis hun activiteiten op deze terreinen regelmatig opvoeren en ook nieuwe technieken ontwikkelen om toe te slaan.

1 uur geleden
Hamstergedrag in supermarkten neemt verder af

DIEMEN (ANP) - Consumenten hamsteren steeds minder. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen die de omzetten van supermarkten van de afgelopen weken naast elkaar legde. Vorige week verkochten de supermarkten voor 838 miljoen euro aan artikelen. Dat was ruim 10 procent minder dan een week eerder.

2 uur geleden
HEMA betaalt minder huur om coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - HEMA wil verhuurders van zijn winkelpanden in april en mei de helft minder huur betalen. Met die maatregel hoopt de winkelketen de daling van inkomsten door het nieuwe coronavirus op te vangen.

4 uur geleden
Eerste bier-handgel AB InBev naar Nederlandse ziekenhuizen

BREDA (ANP) - AB Inbev doneert woensdag een eerste partij van 5000 flessen desinfecterende handgel aan ziekenhuizen en zorginstellingen, meldt het bedrijf. Het bierbrouwconcern achter de merken Hertog Jan, Leffe, Hoegaarden en Jupiler maakt de handgel van restalcohol die overblijft na de productie van alcoholvrij bier.

4 uur geleden