Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

EU bestrijdt omikronvariant met 20 miljoen extra vaccindoses

EU bestrijdt omikronvariant met 20 miljoen extra vaccindoses

BRUSSEL (ANP/DPA) - De Europese Unie heeft 20 miljoen extra doses van het Pfizer/BioNTech-vaccin besteld, kondigde de Europese Commissie zondag aan. De doses zijn bedoeld ter ondersteuning van lidstaten die worstelen met de verspreiding van de omikronvariant. De eerste 5 miljoen worden in januari geleverd, de tweede in februari en de rest in maart.

De nieuwe deal brengt het totale aantal geleverde vaccindoses in de 27 EU-lidstaten in het eerste kwartaal van 2022 op 215 miljoen, aldus de commissie. Een soortgelijke deal werd eerder deze week gesloten met Moderna.

Momenteel is 67 procent van de totale EU-bevolking volledig gevaccineerd, volgens cijfers van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

Duitsland kondigde deze week aan dat het 2,2 miljard euro zal uitgeven aan extra doses die het nu nodig acht om een ​​vijfde golf besmettingen aan te pakken.

Meer uit Buitenland

Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

3 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

3 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

3 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

3 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

5 uur geleden
VS organiseren volgende maand topoverleg met EU-leiders

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden ontvangt volgende maand Charles Michel en Ursula von der Leyen, de leiders van de Europese Unie. De Verenigde Staten organiseren volgens een Europese functionaris 20 oktober een Amerikaans-Europese top in Washington, waar de leiders hun samenwerking willen verdiepen.

5 uur geleden
VS leggen sancties op aan netwerk dat Iraanse drones ontwikkelt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten leggen nieuwe sancties op aan een netwerk van personen en bedrijven dat betrokken zou zijn bij de ontwikkeling van Iraanse Shahed-136-drones. Washington houdt Iran al langer verantwoordelijk voor het leveren van zulke drones aan Rusland die in de oorlog in Oekraïne worden ingezet.

6 uur geleden