Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'EU-actieplan nodig tegen illegale handel huisdieren'

'EU-actieplan nodig tegen illegale handel huisdieren'

BRUSSEL (ANP) - Er moet dringend een einde komen aan de illegale handel in de EU van huisdieren. Er is een Europees actieplan nodig, met een verplicht Europees registratiesysteem voor honden en katten, vindt de commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI) van het Europees Parlement. De commissie nam dinsdag zonder tegenstemmers een resolutie aan over de kwestie.

In de resolutie roepen de Europarlementariërs de Europese Commissie op om met wetsvoorstellen te komen. Er moet een duidelijk wettelijk kader komen voor broodfokkers van gezelschapsdieren. Zij fokken om geld te verdienen aan de handel in pups en kittens, waardoor het welzijn van de dieren vaak ondergeschikt is aan het commerciële belang. Het toezicht door dierenartsen, overheidsdiensten en bedrijven op illegale praktijken moet worden aangescherpt evenals sancties tegen betrokkenen, vinden ze. Ook moet de douane beter worden getraind in het herkennen van illegaal geïmporteerde honden en katten.

Het voltallige parlement stemt volgende maand over de resolutie.

Meer uit Buitenland

Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent dat de oud-president ook mag worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

4 minuten geleden
Oud-rechter Hooggerechtshof VS Sandra Day O'Connor (93) overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Sandra Day O'Connor, voormalig rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is op 93-jarige leeftijd overleden. O'Connor was de eerste vrouwelijke rechter van het hoogste Amerikaanse hof.

12 minuten geleden
Hezbollah: aanvallen op Israëlische militairen bij grens

BEIROET (ANP/RTR) - Hezbollah zegt Israëlische militairen onder vuur te nemen met "gepaste wapens". De Libanese beweging en de Israëlische strijdkrachten schieten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Hamas en Israël regelmatig op elkaar.

53 minuten geleden
Hamas: wilden praten over overdracht van lichamen gegijzeld gezin

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas zegt bereid geweest te zijn om de lichamen van Shiri Bibas en haar twee jonge zoons over te dragen aan Israël. Dat aanbod zou gedaan zijn tijdens de onderhandelingen over de verlenging van de gevechtspauze die vrijdagochtend vroeg afliep. Israël wil niet reageren op de "berichtgeving op basis van propaganda van Hamas", zegt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

56 minuten geleden
Israël: ruim tweehonderd terroristische doelen Gaza aangevallen

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft sinds het aflopen van de tijdelijke gevechtspauze naar eigen zeggen "meer dan tweehonderd terroristische doelen in de Gazastrook" aangevallen. Een woordvoerder spreekt van doelen "in de hele Gazastrook", van het noorden tot het zuiden.

1 uur geleden
Meer dan honderd doden sinds aflopen tijdelijk bestand Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Sinds de hervatting van de gevechten in Gaza zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid in het gebied 109 doden gevallen. Het ministerie in de Gazastrook staat onder controle van Hamas dat in de oorlog tegen Israël vecht. Toch worden de slachtofferaantallen die het naar buiten brengt door onder meer internationale organisaties als betrouwbaar gezien.

2 uur geleden
Witte Huis: blijven inzetten voor wapenstilstand in Gaza

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten blijven zich inzetten voor een wapenstilstand in de Gazastrook, zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Washington blijft in gesprek met Israël, Qatar en Egypte om een humanitaire pauze tot stand te brengen. Vrijdagochtend werden de gevechten tussen Israël en Hamas hervat na een gevechtspauze van een week.

2 uur geleden