Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafettezwemsters hielden geen seconde rekening met goud in Doha

Estafettezwemsters hielden geen seconde rekening met goud in Doha

DOHA (ANP) - De Nederlandse estafettezwemsters hadden geen seconde rekening gehouden met hun wereldtitel op de 4x100 meter vrije slag in Doha. Marrit Steenbergen besefte pas in de laatste meters dat ze het onverslaanbaar geachte Australië voor zou blijven. "Toen dacht ik: wat gebeurt hier? Dat voelde tijdens het zwemmen al heel onrealistisch", aldus de Nederlandse sterkhouder over haar indrukwekkende eindsprint.

Steenbergen, Kim Busch, Janna van Kooten en Kira Toussaint wisten van verbazing niet wat ze moesten zeggen toen duidelijk werd dat ze wereldkampioen waren geworden. "Volgens mij was het alleen een beetje: 'holy shit wat is hier gebeurd?' We hebben gelachen, gesprongen en gejuicht. Iets heel zinnigs kwam er volgens mij niet meer uit", zeiden de vrouwen over de eerste seconden na hun gouden optreden.

De wereldkampioenen zien hun prestatie als het bewijs dat Nederland weer op de weg terug is op het onderdeel. Na de olympische titel van de Golden Girls Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Marleen Veldhuis in 2008 en de wereldtitels van 2009 en 2011 beklom Nederland in Doha voor het eerst weer de hoogste trede op een wereldwijd podium. "Er zit een mooie toekomst in de estafette", reageerde Busch. "Er komen ook nog heel veel nieuwe meiden aan."

Spelen in Parijs

Busch en Steenbergen zwommen vorig jaar met Milou van Wijk en Sam van Nunen op de WK in Japan met een tijd van 3.35,41 sneller dan nu, maar kwamen door het sterkere deelnemersveld toen niet verder dan de zesde plek.

Steenbergen zei dat dit het succes slechts een beetje minder mooi maakt. "We staan hier nu en we winnen 'm. Ik denk dat dat heel mooi is en daar moeten we van genieten. Dan zien we op de Spelen in Parijs of op andere toernooien wel weer verder."

Viering

Een groot feest wordt het zondagavond niet in Doha. "Daar hebben we niet echt tijd voor. Wij drie zijn morgen wel vrij en zijn natuurlijk heel blij, maar het oog gaat op herstel. Een mooier begin van het toernooi kan niet", zeiden Van Kooten, Busch en Steenbergen op de eerste dag van het langebaantoernooi in Doha. Toussaint was toen al afgehaakt. Zij begon snel aan haar herstel en voorbereiding op de 100 meter rugslag van maandagochtend vroeg.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

9 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

10 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

12 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

12 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

12 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

13 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

14 uur geleden