Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafettezwemsters als snelste naar EK-finale 4x100 wissel

Estafettezwemsters als snelste naar EK-finale 4x100 wissel

BOEDAPEST (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de Europese kampioenschappen in Boedapest met de beste tijd van alle landen de finale bereikt op de 4 x 100 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Maaike de Waard en Femke Heemskerk kwamen tot een tijd van 3.58,67. Daarmee was het Oranje-kwartet 11 honderdsten van een seconde sneller dan de Russinnen. Zweden was goed voor de derde tijd.

De finale is later op zondag. Het is de afsluiter van het toernooi. Eerder komen Ranomi Kromowidjojo en De Waard uit in de finale op de 50 meter vlinderslag. Thom de Boer is een van de zwemmers in de finale op de 50 meter vrije slag.

Op de 400 meter vrij slaagden Robin Neumann (4.14,70, 15e), Imani de Jong (4.15,20, 16e) en Silke Holkenborg (4.17,67, 27e) er niet in zich te kwalificeren voor de finale. Dat gold ook voor Arjan Knipping op de 4 x 100 meter wisselslag. Knipping, geplaatst voor de Olympische Spelen, was goed voor de tiende tijd: 4.17,47. Slechts de beste acht zwemmers keren terug voor de finale.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

10 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

11 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

12 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

12 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

12 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

12 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

13 uur geleden