Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafettevrouwen willen inspiratie halen uit 'zilveren' mannen

Estafettevrouwen willen inspiratie halen uit 'zilveren' mannen

TOKIO (ANP) - De Nederlandse estafettevrouwen 4x400 meter leefden op de slotdag van het olympisch atletiektoernooi intens mee met de mannen, die verrassend een zilveren medaille pakten. De Nederlandse estafetteteams stimuleren elkaar en tellen internationaal echt mee.

Het viertal Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Laura de Witte en Femke Bol eindigde in de finale als zesde en zag tussen hun gesprekken met de nationale en internationale pers door dat hun mannelijke collega's voor een stunt zorgden. Toch wisten Klaver, Bol en de zussen De Witte wat de mannen in hun mars hebben. "Ik had wel een medaille verwacht, maar met zoveel overtuiging? Ik heb er geen woorden voor", zei Klaver.

De estafetteteams trainen op Papendal bijna altijd samen en kennen elkaar door en door. "Ik denk dat ze echt een team zijn met elkaar; als team lopen ze allemaal harder dan wanneer ze individueel lopen. Hun kracht is dat ze heel los met elkaar zijn, maar op het moment corrigeren ze elkaar en gaan ze knallen", zei Lisanne de Witte.

"Ze gaan er allemaal 200 procent voor, ze hebben zo hard gewerkt en ze hebben zo uitgekeken naar deze Spelen. Dit is echt bizar. Deze medaille voelt ook als een stukje van ons", zei Klaver met een knipoog. "Het motiveert ons zo onwijs om over een paar jaar hetzelfde te doen. Als klein landje als Nederland een medaille pakken op de Spelen is gewoon bizar."

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

4 minuten geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

7 minuten geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

1 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

1 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

2 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. Belgiƫ, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

2 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

2 uur geleden