Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafetteteam 4x400 gemengd naar finale WK atletiek

Estafetteteam 4x400 gemengd naar finale WK atletiek

EUGENE (ANP) - De Nederlandse estafetteploeg heeft zich bij de WK atletiek in Eugene overtuigend geplaatst voor de finale van de 4x400 meter gemengd. Het viertal Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Tony van Diepen en Eveline Saalberg eindigde in de eerste van twee series als tweede achter het kwartet van de Verenigde Staten en ging rechtstreeks door naar de finale, die om 04.50 uur Nederlandse tijd in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt gelopen.

Bonevacia en Klaver maakten vorige zomer samen met Femke Bol en Ramsey Angela deel uit van het estafetteteam dat op de Olympische Spelen van Tokio als vierde eindigde op de 4x400 meter gemengd, een betrekkelijk nieuw onderdeel in de atletiek. Er mag voor de finale één atleet worden gewisseld. Het ligt voor de hand dat Femke Bol dan de plaats inneemt van Saalberg. Bol komt op deze WK individueel uit op de 400 meter horden, maar is op de 400 meter veruit de snelste Nederlandse atlete.

Starter Bonevacia opende in stadion Hayward Field van Eugene met een snelle ronde van 44,93 en gaf het stokje soepel over aan Klaver, die de leiding nam in de race en met een splittijd van onder de 50 seconden (49,46) zichzelf overtrof. Van Diepen ving vervolgens een aanval van de Amerikaan Vernon Norwood kundig op en hield Oranje bij de derde wissel op de eerste plaats.

Saalberg moest met ingaan van de laatste 200 meter de koppositie afstaan aan de Amerikaanse Wadeline Jonathas, maar ze wist wel de Poolse Justyna Swiety-Ersetic voor te blijven. De Poolse ploeg won vorig jaar olympisch goud in Tokio, de Amerikanen behaalden brons.

De eindtijd van het Nederlandse viertal was 3.12,63. Het team van de Verenigde Staten noteerde 3.11,75. Het waren de twee beste tijden in de heats, want in de tweede serie kwam waren de landen minder snel. De Dominicaanse Republiek, in Tokio winnaar van het zilver, won die serie in 3.13,22.

Meer uit Sport

Atlete Koster knap vierde op 5000 meter bij EK in München

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Maureen Koster heeft een knappe vierde plaats behaald op de 5000 meter bij de EK in München. De 30-jarige atlete rukte in het tweede deel van de finale in het Olympiastadion steeds verder op naar voren en finishte in 15.03,29. Een medaille was te hoog gegrepen.

5 uur geleden
Atlete Klaver sprint naar finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver heeft zich geplaatst voor de finale van de 200 meter bij de EK in München. In een uitverkocht Olympiastadion sprintte ze in haar heat van de halve finales naar de tweede plaats in 22,92. Alleen regerend Europees kampioene Dina Asher-Smith was sneller. De Britse won de race in 22,53.

6 uur geleden
Turner De Munck naar EK-finale op toestel voltige

MÜNCHEN (ANP) - Turner Loran de Munck heeft zich bij de Europese kampioenschappen in München geplaatst voor de toestelfinale op voltige. De Haarlemmer kwam op het onderdeel waarop Nederlanders de afgelopen jaren nooit uitblonken, tot een score van 14,266. Daarmee eindigde hij als tweede in de kwalificaties. De beste acht turners per toestel plaatsen zich voor de finales die zondag worden gehouden.

7 uur geleden
Vuelta-renners verwelkomd in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Utrecht heeft donderdagavond kennisgemaakt met de renners die vrijdag van start gaan in de Ronde van Spanje. Dat gebeurde op het Vredenburgplein waar de ploegen een voor een aan de toegestroomde wielerfans werden voorgesteld. De renners werden daarna nog een stuk over de Utrechtse singel gevaren. Zo'n 12.500 bezoekers waren daarbij aanwezig.

8 uur geleden
Triatlete Kingma kaartte misstanden aan, maar werd nooit geloofd

BREDA (ANP) - Triatlete Maya Kingma is blij met de excuses van de triatlonbond voor het leed dat haar en talrijke andere triatleten de afgelopen jaren is aangedaan in het nationaal topsportcentrum in Sittard. "Met die excuses begint de erkenning die je als slachtoffer zoekt en dat is het belangrijkste. Eindelijk geeft de bond toe dat het gewoon fout was hoe het eraan toeging. Het lag niet aan ons", zegt ze in reactie op de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar de misstanden binnen het topsportprogramma van de NTB.

9 uur geleden
Motorcoureur Márquez hoopt op snelle terugkeer in MotoGP

NEW YORK (ANP) - Motorcoureur Marc Márquez wil nog dit kalenderjaar zijn rentree in de MotoGP maken. "Ik heb goede hoop dat dit mogelijk is", zei de zesvoudig wereldkampioen uit Spanje. "Op die manier kan ik me ook het beste op 2023 voorbereiden."

10 uur geleden
Kampioene Bol soepel naar EK-finale 400 meter horden

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft haar doorwaakte nacht na het behalen van Europees goud op de 400 meter goed doorstaan. De Amersfoortse atlete plaatste zich donderdag in München moeiteloos voor de finale van de 400 meter horden, het nummer waarop ze vorige maand zilver veroverde op de WK in Eugene en een jaar geleden brons op de Olympische Spelen.

13 uur geleden