Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Estafettemannen maken elkaar 'met hart en ziel' sterker

Estafettemannen maken elkaar 'met hart en ziel' sterker

TOKIO (ANP) - De Nederlandse estafettemannen hebben naar eigen zeggen "met hart en ziel gelopen". Het resulteerde in een zilveren plak in de olympische finale van de 4x400 meter, die vooral bij de uitblinkende Terrence Agard tot emoties leidde.

"We hebben met ons hart en ziel gelopen en alles op alles gezet. Wat dat inhoudt? Dat we alles op de baan hebben gelaten en later niet kunnen zeggen; hadden we maar dit of dit gedaan", aldus de 31-jarige Agard. "Het is ongelooflijk wat we hebben gedaan en het moet bij mij nog inzinken."

Liemarvin Bonevacia, Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela piekten in de finale en verbaasden met een tijd van 2.57,18, bijna twee seconden sneller dan het Nederlands record dat ze in de series hadden neergezet. Ze haalden in het Olympisch Stadion van Tokio op de slotdag van het atletiektoernooi het beste in elkaar naar boven.

Pushen

"We zijn net als een voetbalteam; we zijn individueel misschien niet de beste, maar we weten elkaar wel te pushen tot de 'limit"', zei startloper Bonevacia. "We geloven in het plan van de coach en we motiveren elkaar. Als we elkaar de waarheid moeten zeggen, bijvoorbeeld als iemand niet zijn best doet tijdens een training, dan doen we dat gewoon."

Tweede loper Agard maakte indruk met een splittijd van 43,76. Van de 32 atleten in de finale was alleen de Amerikaan Rai Benjamin sneller. "Het voelde niet zo hard en ik deed gewoon wat ik moest doen, op mijn instinct en ervaring. Daarna kwam het besef hoe hard ik heb gelopen", aldus de atleet, die in aanloop naar de wedstrijd een moment voor zichzelf nodig had.

Agard overleefde in september 2015 een zwaar verkeersongeval. Hij brak een nekwervel en zat tegen een dwarslaesie aan. De artsen vertelden hem dat hij zijn carrière in de atletiek kon vergeten, maar hij herstelde na een lange revalidatie. "Voordat we naar het stadion kwamen heb ik even een besefmoment gehad", aldus Agard. "Ik werd heel emotioneel en heb heel veel gehuild. Dat heeft echt geholpen. Ik word weer emotioneel als ik eraan denk, maar het was het allemaal waard."

Meer uit Sport

Judoka Van 't End strandt op WK in achtste finales

ABU DHABI (ANP) - Judoka Noël van 't End is op de wereldkampioenschappen in Abu Dhabi gestrand in de achtste finales. De 32-jarige Nederlander, die in 2019 de wereldtitel won, verloor in de klasse tot 90 kilogram in de achtste finales tegen Caramnob Sagaipov uit Libanon.

1 uur geleden
Judoka Van 't End staat na twee zeges op WK in achtste finales

ABU DHABI (ANP) - Noël van 't End is goed begonnen aan de wereldkampioenschappen judo. De wereldkampioen van 2019 won in de klasse tot 90 kilogram zijn eerste twee partijen en staat in de achtste finales.

3 uur geleden
Van de Zandschulp doet met wildcard mee aan grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp doet komende maand voor de tweede keer mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De organisatie van het Libéma Open heeft de tweede tennisser van Nederland een wildcard gegeven. De nummer 100 van de wereld bereidt zich op de grasbanen van het Autotron voor op Wimbledon, waar hij waarschijnlijk eerst de kwalificaties moet doorlopen.

3 uur geleden
Bronnen: eigenaar F1 wil meer geld van Monaco voor organiseren GP

ENGLEWOOD (ANP/BLOOMBERG) - Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1, wil een grotere bijdrage van Monaco voor het organiseren van de Grote Prijs in de dwergstaat na 2025. Dat melden ingewijden aan financieel persbureau Bloomberg. Met 20 miljoen dollar per jaar betaalt Monaco op dit moment nog het minste van alle organisatoren van F1-races dit jaar.

6 uur geleden
Van de Zandschulp niet automatisch in hoofdschema Wimbledon

LONDEN (ANP) - Botic van de Zandschulp zit niet automatisch in het hoofdtoernooi van Wimbledon. De 28-jarige tennisser staat op de honderdste plaats op de wereldranglijst en valt net buiten de lijst met spelers die automatisch deelnemen aan het grastoernooi Londen.

6 uur geleden
Basketballers Celtics winnen na late achterstand in play-offs

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics hebben ternauwernood een nederlaag in de openingswedstrijd van de finale van de play-offs van de Eastern Conference weten te voorkomen. Met nog minder dan twee minuten te gaan verdedigde Indiana Pacers een voorsprong van 5 punten bij de winnaar van de reguliere competitie. De thuisploeg maakte echter nog gelijk en was sterker in de extra tijd (133-128).

6 uur geleden
Judoka Van Lieshout knokt zich potje voor potje naar wereldtitel

ABU DHABI (ANP) - Bij judoka Joanne van Lieshout moet enkele uren na het behalen van de wereldtitel nog bezinken wat ze heeft gepresteerd. De 21-jarige Brabantse veroverde als eerste Nederlandse in de klasse tot 63 kilogram het WK-goud. Pas toen ze haar Poolse tegenstander Angelika Szymanska in de finale met nog ongeveer 30 seconden te gaan op een zij had geworpen, goed voor waza-ari, besefte ze dat ze wel eens wereldkampioen kon worden. "Dan voelen 30 seconden nog behoorlijk lang", liet ze via een videoverbinding vanuit Abu Dhabi weten.

16 uur geleden