Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ernst Kuipers praat alleen nog op maandag het land bij

Ernst Kuipers praat alleen nog op maandag het land bij

ROTTERDAM (ANP) - Nu de ergste coronadrukte in de ziekenhuizen achter de rug is, worden ook de persmomenten van Ernst Kuipers teruggeschroefd. De voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) praat voortaan alleen op maandag nog de pers en het land bij over de stand van zaken in de ziekenhuizen. Het persmoment op donderdag komt te vervallen.

Kuipers is de vaste woordvoerder over de behandeling van coronapatiënten op de verpleegafdelingen en intensive cares, en over de gevolgen voor de reguliere zorg. In september, toen het aantal coronabesmettingen sterk steeg en de ziekenhuizen het steeds drukker kregen, werden zijn persconferenties hervat. Die waren elke maandag en donderdag in het Erasmus Medisch Centrum, het Rotterdamse ziekenhuis waar Kuipers bestuursvoorzitter is.

De bijpraatsessies waren opgezet in het voorjaar, bij de eerste golf van de corona-uitbraak.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestegen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal mensen dat met corona is opgenomen in de ziekenhuizen, is het afgelopen etmaal gestegen. In totaal zijn nu 2343 patiënten met Covid-19 opgenomen, 41 meer dan een dag eerder. Dat meldt het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS).

16 uur geleden
Aantal nieuwe coronagevallen met 4924 onder weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 4924 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan zaterdag, toen er 5471 positieve tests werden gemeld. Het aantal nieuwe coronagevallen ligt iets onder het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 36.685 meldingen van positieve tests.

17 uur geleden
Afgelopen etmaal 5487 nieuwe coronagevallen

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 5487 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is een lichte afname, vrijdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een kleine 5800 positieve tests (5791).

1 dag geleden
'Lagere levering van AstraZeneca leidt tot uitstel vaccinaties'

DEN HAAG (ANP) - Dat de eerste levering van het AstraZeneca/Oxford-vaccin aan de Europese Unie lager zal uitvallen, is "een flinke tegenvaller". Dat zegt Ben van der Zeijst, emeritus hoogleraar vaccins, voormalig directeur van het Nederlands Vaccin Instituut en voormalig hoofd Vaccins van het RIVM zaterdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Het terugschroeven van het aantal geleverde vaccins gaat waarschijnlijk tot uitstel leiden voor sommige groepen die gevaccineerd moeten worden.

1 dag geleden
CDC: amper allergische reacties bij inentingen met Moderna-vaccin

WASHINGTON (ANP/RTR) - Zware allergische reacties op het coronavaccin van Moderna lijken behoorlijk zeldzaam te zijn, stelt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Nadat ruim 4 miljoen Amerikanen hun eerste inenting met het middel hadden gekregen, was er in tien gevallen sprake van een zware allergische reactie. Nog eens 43 mensen die het vaccin kregen toegediend, hadden minder heftige allergische reacties, waaronder last van jeuk, uitslag en benauwdheid.

2 dagen geleden
Frankrijk stelt drie miljoen besmettingen vast

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk heeft na bijna 41 miljoen coronatests 3 miljoen besmettingen vastgesteld. In het land van 65 miljoen inwoners liggen nu bijna 3000 mensen in kritieke toestand in ziekenhuizen en 2,7 miljoen patiënten hebben het virus onder de leden. In Frankrijk worden al rond de 72.000 sterfgevallen toegeschreven aan het uit China afkomstige coronavirus.

2 dagen geleden
Premier Johnson: coronavariant misschien dodelijker

LONDEN (ANP/AFP) - De Britse premier Boris Johnson heeft gezegd dat er aanwijzingen zijn dat de nieuwe coronavariant in het land misschien niet alleen besmettelijker maar ook dodelijker is dan het oorspronkelijke coronavirus.

2 dagen geleden