Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erehaag voor slachtoffer scooterongeval Alblasserdam

Erehaag voor slachtoffer scooterongeval Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - Inwoners van Alblasserdam hebben samen met burgemeester Jaap Paans vrijdagmiddag een grote erehaag gevormd bij de uitvaart van een van de twee slachtoffers van het scooterongeluk vorige week vrijdag. De uitvaart van het andere slachtoffer werd tegelijkertijd in besloten kring gehouden.

De twee vrouwen zaten samen op de scooter toen ze in botsing kwamen met een man uit Papendrecht. Een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed kort na het ongeluk en een 18-jarige plaatsgenote stierf later in het ziekenhuis.

Eerder vrijdag was in Alblasserdam al de uitvaart van de 34-jarige vrouw die vorige week werd doodgeschoten in een zorgboerderij in de Zuid-Hollandse plaats. Veel mensen stonden langs de route van de rouwstoet met koets om afscheid van haar te nemen. Sommigen waren zichtbaar geëmotioneerd. Ook hierbij was Paans aanwezig om zijn medeleven te betonen.

Indrukwekkend

"Het is heel indrukwekkend dat een heel dorp massaal de vlaggen halfstok hangt en dat de molens in de hele Alblasserwaard in rouwstand gaan, dat is echt uitzonderlijk", aldus de burgemeester vrijdag.

De uitvaart van het andere slachtoffer van het schietincident wordt later in een andere gemeente in besloten kring gehouden. Twee ernstig gewonden van het drama op de zorgboerderij liggen nog in het ziekenhuis. Hoe ze eraan toe zijn wil het Openbaar Ministerie om reden van privacy niet melden.

Halfstok

Op openbare gebouwen, kerken en heel veel woningen in de gemeente hangen vrijdag de vlaggen halfstok. Beide drama's in Alblasserdam gebeurden op dezelfde dag. Paans sprak van een "zwarte dag".

Komende zondagavond om 20.00 uur is er op het Scheldeplein een bijeenkomst voor jongeren om "te luisteren, om te zien en te delen met elkaar", meldt de gemeente Alblasserdam.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

3 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

6 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

7 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

8 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

9 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

9 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

9 uur geleden