Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erehaag als eerbetoon aan slachtoffers ongeluk Oud Gastel

Erehaag als eerbetoon aan slachtoffers ongeluk Oud Gastel

BOSSCHENHOOFD (ANP) - De inwoners van het Noord-Brabantse Bosschenhoofd vormen vrijdagmiddag op verzoek van de familie een erehaag voor drie slachtoffers van het dodelijke verkeersongeluk in het nabijgelegen Oud Gastel. Bij het ongeval kwamen vorige week een moeder (39), haar zoon (8) en dochter (10) om het leven. Een andere inzittende, een vrouw van 42, overleed eveneens. Haar 9-jarige dochter raakte gewond.

Vrijdag is een besloten afscheidsbijeenkomst voor drie slachtoffers. Daarna, om 15.30 uur, worden zij begeleid naar het crematorium. Op de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd zal de erehaag worden gevormd. Mensen wordt gevraagd om één losse bloem mee te nemen. De inwoners die een erehaag hebben gevormd kunnen daarna terecht in de kerk van Bosschenhoofd.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 27-jarige man uit Roosendaal die was betrokken bij het zeer ernstige verkeersongeval van roekeloos rijden. De rechter-commissaris heeft dinsdag bepaald dat de man de komende twee weken blijft vastzitten.

Meer uit Binnenland

Twee explosies dit weekend in zelfde straat in Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD (ANP) - In Heerhugowaard is dit weekend twee nachten op rij een explosief afgegaan in dezelfde straat, meldt de politie. De explosies vonden plaats bij de voordeur van verschillende adressen op de Middenweg, in het noordoosten van de Noord-Hollandse plaats.

54 minuten geleden
Run op kaarten voor Boekenbal, meer animo van jongeren

AMSTERDAM (ANP) - Het animo voor kaarten voor het Boekenbal is "gigantisch" dit jaar. Dat meldt boekenkoepel CPNB, die de jaarlijkse aftrap van de Boekenweek organiseert. De ruim 1200 kaarten die beschikbaar zijn voor het feest op 15 maart worden verdeeld onder met name schrijvers en daarnaast mensen uit de boekenbranche, journalisten en hoogwaardigheidsbekleders.

4 uur geleden
Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

19 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

21 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

23 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

23 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

1 dag geleden