Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eredivisieclubs bestuderen als eerste veldkwaliteit met data

Eredivisieclubs bestuderen als eerste veldkwaliteit met data

ZEIST (ANP) - Eredivisieclubs gaan met speciale apparatuur de kwaliteit van hun velden in de gaten houden. Volgens belangenorganisatie Eredivisie CV is de competitie daarmee wereldwijd de eerste die deze stap zet. "Met deze nieuwe vorm van datagestuurd grasbeheer wil het Nederlandse betaald voetbal een voortrekkersrol vervullen in de mondiale voetbalwereld", aldus de organisatie.

De apparatuur met de naam HiPSter meet acht kwaliteitsaspecten van de velden, waaronder de hardheid, balstuit, balrol en grip. Veldbeheerders van de clubs met een natuurgrasveld kunnen op elk moment van de dag de staat van het veld bekijken.

Het raadplegen van de apparatuur komt bovenop de onafhankelijke keuringen die drie keer per jaar zijn. De stap komt voort uit de ‘Veranderagenda’. Volgens de Eredivisie CV "zijn steeds meer Eredivisieclubs overgestapt van kunstgras op natuurgras, door het stimuleren van het spelen op een natuurgrasveld van hoge kwaliteit".

Meer uit Voetbal

Vitesse blijft na akkoord tot zeker 2030 in Gelredome spelen

ARNHEM (ANP) - Vitesse blijft in het Gelredome voetballen. De club uit Arnhem heeft na intensieve onderhandelingen een akkoord bereikt met eigenaar van het stadion, Nedstede. De nieuwe overeenkomst loopt tot 1 oktober 2030. "Er is nu eindelijk duidelijkheid en daarmee ook rust rond dit dossier gekomen, ook in het kader van de licentievoorwaarden", reageert algemeen directeur ad interim Peter Rovers van Vitesse.

2 uur geleden
IJsland ontslaat bondscoach Vidarsson

REYKJAVIK (ANP) - Arnar Vidarsson is ontslagen als bondscoach van de nationale voetbalploeg van IJsland. De oud-speler van FC Twente en De Graafschap wordt verantwoordelijk gehouden voor de matige start van het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland.

3 uur geleden
Premier League wil geen eigenaren die mensenrechten schenden

LONDEN (ANP) - Clubs uit de Premier League mogen geen eigenaren of bestuurders meer hebben die zijn veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten. Dat hebben de beste voetbalteams van Engeland tijdens een vergadering besloten.

4 uur geleden
Sjachtar Donetsk klaagt bij Europese commissie over FIFA

DONETSK (ANP) - Sjachtar Donetsk heeft bij de Europese commissie een klacht over de FIFA ingediend. De club uit Oekraïne is naar eigen zeggen 40 miljoen euro aan transfersommen en andere inkomsten misgelopen door regelgeving van de wereldvoetbalbond.

6 uur geleden
FC Utrecht ziet toekomst in aanvaller Sanches Fernandes

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht ziet toekomst in Derensili Sanches Fernandes. De club heeft een optie in het contract van de 21-jarige aanvaller gelicht. De topscorer van Jong FC Utrecht is nu tot het einde van het volgend seizoen aan zijn huidige vereniging verbonden.

7 uur geleden
Verdediger Van Rooij slaat interesse af en blijft langer bij NEC

NIJMEGEN (ANP) - NEC heeft verdediger Bart van Rooij langer aan zich weten te binden. De 21-jarige Van Rooij verlengt zijn aflopende contract in Nijmegen met twee jaar, tot de zomer van 2025. De rechtsback, die al ruim 130 wedstrijden voor NEC speelde, stond in de belangstelling van andere clubs en twijfelde daarom of hij bij NEC zou blijven.

12 uur geleden
Sparta laat Namli gaan en ziet Pinto vertrekken

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Younes Namli. Het aflopende contract van de 28-jarige Deense middenvelder wordt niet verlengd. Dat geldt ook voor reservekeeper Tim Coremans en aanvaller Mohammed Tahiri.

13 uur geleden