Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eredivisie start op 5 augustus met Heerenveen - Sparta

Eredivisie start op 5 augustus met Heerenveen - Sparta

ZEIST (ANP) - De Eredivisie begint op vrijdag 5 augustus in Friesland met de wedstrijd sc Heerenveen - Sparta Rotterdam. De aftrap in het Abe Lenstra-stadion is om 20.00 uur. Landskampioen Ajax speelt een dag later de eerste competitiewedstrijd, in Limburg tegen Fortuna Sittard (aftrap 16.30 uur). PSV ontvangt die zaterdagavond het gepromoveerde FC Emmen (20.00 uur), Feyenoord speelt zondag 7 augustus uit tegen Vitesse (14.30 uur).

De KNVB presenteerde dinsdag het conceptprogramma van de eerste speelronde in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Op het tweede niveau start de competitie ook op 5 augustus. Die avond staan zeven wedstrijden op het programma in de Keuken Kampioen Divisie, die allemaal om 20.00 uur beginnen. De uit de Eredivisie gedegradeerde clubs Heracles Almelo en Willem II spelen die avond thuis, tegen respectievelijk ADO Den Haag en Jong PSV. PEC Zwolle, dat ook degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, speelt op 7 augustus thuis tegen De Graafschap (12.15 uur).

De drie clubs die zijn gepromoveerd naar de Eredivisie, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior, starten allemaal met een uitwedstrijd. Emmen begint dus tegen PSV, Volendam tegen FC Groningen en Excelsior ontmoet SC Cambuur in Leeuwarden.

Normaal gesproken begint de Keuken Kampioen Divisie wat eerder dan de Eredivisie omdat op het hoogste niveau minder speelrondes zijn, maar vanwege het WK aan het einde van dit jaar start de Eredivisie nu ook al vroeg. Het Nederlands elftal speelt op maandag 21 november in Qatar de openingswedstrijd van de mondiale eindronde tegen Senegal. Acht dagen daarvoor eindigt de eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Op 6 januari, ruim tweeënhalve week na de finale van het WK, wordt de Eredivisie hervat.

De KNVB heeft de speeldagenkalender en het concept-speelprogramma opgesteld met input van de clubs, lokale autoriteiten, tv-zender ESPN en het Supporterscollectief Nederland. De bond presenteert woensdag het volledige programma voor komend seizoen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden