Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan wijst Poetin in telefoongesprek op belang wapenstilstand

Erdogan wijst Poetin in telefoongesprek op belang wapenstilstand

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zondag in een telefoongesprek verteld dat een staakt-het-vuren en betere humanitaire omstandigheden nodig zijn na de Russische invasie in Oekraïne. Ook verklaarde het kantoor van de Turkse president dat Rusland bevestigt dat de volgende ronde van vredesbesprekingen tussen Oekraïne en Rusland in Istanbul plaatsvinden. Eerder zondag kondigde de Oekraïense onderhandelaar David Arachamia al aan dat de volgende gespreksronde van maandag tot en met woensdag in Turkije zal zijn.

Tegelijkertijd zei Erdogan, die in het conflict probeert te bemiddelen, dat hij nog maar twee onopgeloste grote geschillen ziet tussen Oekraïne en Rusland. Dat zijn de status van de Oost-Oekraïense regio Donbas, waar de pro-Russische zelfverklaarde republiekjes Donetsk en Loehansk liggen, en van het schiereiland de Krim, dat in 2014 door de Russen werd ingenomen.

Meer uit Buitenland

Gaza meldt aanvallen Israël op Rafah na bevel tot evacuatie

GAZA (ANP/AFP) - Volgens Palestijnse functionarissen hebben Israëlische straaljagers twee gebieden in het oosten van Rafah aangevallen die op bevel van het Israëlische leger moesten worden geëvacueerd. De opdracht tot ontruiming geldt als aanloop naar een mogelijke invasie van de stad in het zuiden van de Palestijnse Gazastrook.

4 minuten geleden
Rusland meldt opnieuw verovering dorpjes in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de verovering van twee dorpjes aan het front in Oekraïne. Een daarvan ligt in de noordoostelijke regio Charkiv en het andere in de oostelijke regio Donetsk.

27 minuten geleden
Oekraïne vindt Russische nucleaire oefeningen 'chantage'

KYIV (ANP/RTR) - De aankondiging van Rusland om oefeningen te houden met nucleaire wapens voor het slagveld, zijn niets anders dan de voortdurende nucleaire chantage van Moskou. Dat vindt een woordvoerder van de Oekraïense militaire inlichtingendienst.

41 minuten geleden
Hamas blijft met Israël onderhandelen over staakt-het-vuren

DOHA (ANP/AFP) - Hamas blijft met Israël onderhandelen over een staakt-het-vuren. Een woordvoerder van de groepering meldt dit nadat Israël burgers in het oosten van Rafah heeft opgeroepen te evacueren, wat mogelijk wijst op een Israëlisch grondoffensief in die stad in Gaza.

1 uur geleden
EU trekt ultieme strafprocedure in nu Polen rechtstaat versterkt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is van plan de ultieme strafprocedure die tegen Polen loopt te laten vallen. De nieuwe regering in Warschau heeft de aangetaste rechtstaat zo versterkt dat er geen reden meer is voor de strafprocedure, oordeelt de Europese Commissie.

2 uur geleden
Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

JERUZALEM (ANP/DPA) - Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land. De krant Haaretz schrijft dat de premier toen op het punt stond een krans te leggen.

2 uur geleden
Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

BRUSSEL (ANP) - Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van Transparency International (TI).

3 uur geleden