Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan stuurt brief aan Trump mee met hulpgoederen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Erdogan probeert tijdens de coronacrisis de banden aan te halen met de Verenigde Staten. Hij stuurde met een lading hulpgoederen ook een brief mee voor zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump.

Turkije stuurde deze week met een militair vrachtvliegtuig medische goederen naar de VS. Het ging onder meer om honderdduizenden chirurgische maskers, beschermingspakken, ontsmettingsmiddelen en veiligheidsbrillen.

Erdogan prees in de meegestuurde brief de corona-aanpak van het Witte Huis. Ook sprak hij zich uit voor goede samenwerking. De relatie tussen de NAVO-bondgenoten bekoelde de afgelopen jaren, onder meer door de aanschaf door Turkije van Russische raketverdedigingssystemen.

Maatregelen

"Ik ben blij om te zien dat, dankzij uw maatregelen, Amerika de eerste stappen heeft gezet richting het normaliseren van de situatie door voor elkaar te krijgen dat er minder nieuwe gevallen bijkomen", schreef Erdogan volgens een officiële verklaring van de Turkse overheid.

Erdogan zei ook dat Turkije tijdens de coronacrisis een "betrouwbare partner" van de VS zal blijven. De Verenigde Staten zijn wereldwijd het hardst getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Er zijn tienduizenden patiënten overleden.

Meer uit Buitenland

Enorme natuurbrand in Texas is zichtbaar vanuit de ruimte

AUSTIN (ANP) - Een enorme natuurbrand die sinds deze week in Texas en delen van Oklahoma raast, bestrijkt meer dan 400.000 hectare en is daarmee de grootste brand in de geschiedenis van Texas. De brand is zo groot dat deze vanuit de ruimte zichtbaar is.

42 minuten geleden
Oppositieleider Navalny wordt begraven in Rusland

MOSKOU (ANP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt begraven in Moskou. Er staat een uitvaartplechtigheid gepland in een kerk in stadsdeel Marjino, waar de politicus vroeger woonde. Daarna wordt hij begraven op een nabijgelegen begraafplaats.

59 minuten geleden
Amerikaanse Senaat keurt wet goed, shutdown voorkomen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de wetgeving waardoor de federale overheid geld kan blijven uitgeven. Het Huis van Afgevaardigden had eerder op donderdag al voor gestemd. Het wetsvoorstel gaat nu naar president Joe Biden die het moet ondertekenen.

1 uur geleden
Guterres: dodelijk geweld bij voedselhulp Gaza vereist onderzoek

NEW YORK (ANP) - Secretaris-generaal António Guterres van de VN wil een onafhankelijk onderzoek naar het doden van meer dan honderd mensen die humanitaire hulp zochten bij een konvooi met hulpgoederen in Gaza. Guterres zei donderdag "geschokt" te zijn door deze gebeurtenis.

1 uur geleden
Frankrijk: schieten bij voedselhulp is niet te rechtvaardigen

PARIJS (ANP) - Frankrijk heeft donderdag de dodelijke gebeurtenissen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza veroordeeld. "Het schieten door Israëlische soldaten op burgers die voedsel proberen te bemachtigen is niet te rechtvaardigen", aldus een persbericht van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Spanje veroordeelt dodelijk geweld bij uitdelen voedselhulp Gaza

MADRID (ANP) - De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, heeft donderdag de gebeurtenissen "onaanvaardbaar" genoemd die volgens Hamas hebben geleid tot de dood van ruim honderd mensen tijdens distributie van voedselhulp in Gaza.

3 uur geleden
Leger Israël zegt niet op menigte in Gaza te hebben geschoten

JERUZALEM (ANP) - Het Israëlische leger zegt dat er niet op de grote menigte is geschoten die op een konvooi met hulpgoederen in Gaza was afgekomen. In een verklaring zegt het leger dat er wel waarschuwingsschoten zijn gelost en volgens The Times of Israel meldt het leger ook dat op een aantal mensen is geschoten die op militairen en een tank afliepen.

5 uur geleden