Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan ontslaat handelsminister om vermeende vriendjespolitiek

Erdogan ontslaat handelsminister om vermeende vriendjespolitiek

ANKARA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn handelsminister ontslagen na berichten over vermeende vriendjespolitiek bij de aanbesteding van overheidscontracten.

De weggestuurde minister Ruhsar Pekcan zou bedrijven van haar echtgenoot hebben voorgetrokken bij de aankoop van ontsmettingsmiddelen ter waarde van honderdduizenden euro's door haar ministerie. Ze ontkent verkeerd gehandeld te hebben en zei dat het handelsministerie voor een veel lager bedrag ontsmettingsmiddelen had aangekocht van die bedrijven, die daarbij de laagste prijzen vroegen. Turkse oppositiepartijen hadden klachten over de zaak ingediend.

Een officiële verklaring voor het ontslag van Pekcan werd niet gegeven in het Turkse staatsblad, waarin het decreet van Erdogan verscheen. Ze wordt opgevolgd door Mehmet Mus, nu parlementslid namens de AK-partij van Erdogan.

Erdogan ontsloeg vorige maand nog de Turkse centralebankpresident. Dat had waarschijnlijk te maken met onvrede bij het staatshoofd over het rentebeleid. In november werd ook al zijn voorganger de laan uitgestuurd door Erdogan. In Turkije neemt de ontevredenheid over het economisch beleid van de regering toe.

Meer uit Buitenland

Bondgenoot Trump bekent schuld in strafzaak verkiezingen Georgia

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voormalige bondgenoot van oud-president Donald Trump heeft in een strafzaak in de staat Georgia schuld bekend aan inmenging in de presidentsverkiezingen in 2020. Scott Hall werd op vijf punten beschuldigd van samenspanning om verkiezingswerkzaamheden te beïnvloeden. Hij is vooralsnog de enige verdachte die schuld bekent in het onderzoek.

3 uur geleden
Justitie: verdachte in Tupac-zaak wordt verdacht van moord

LAS VEGAS (ANP/AFP) - De verdachte die is opgepakt voor de dood van Tupac, wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor de dood van de rapper. Dat heeft openbaar aanklager Marc DiGiacomo gezegd. Verdachte Duane Davis, ook wel Keffe D of Keefe D genoemd, is formeel in staat van beschuldiging gesteld. De politie gaat ervan uit dat Tupac is doodgeschoten uit wraak.

3 uur geleden
VS: Servië moet zich terugtrekken uit grensgebied met Kosovo

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse regering heeft Servië opgeroepen om zich terug te trekken uit het grensgebied met Kosovo. Het Witte Huis zegt een "grote militaire inzet" langs de grens te zien met zwaar wapentuig. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft hierover contact gehad met de president van Servië.

5 uur geleden
Republikeins lapmiddel om shutdown in VS te voorkomen verworpen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de zogenoemde shutdown tijdelijk af te wenden, heeft het niet gered. De parlementariërs hadden een zogenoemde 'stopgap' voorgesteld, een stoplap. Die kreeg onvoldoende steun. Het is nog de vraag wat er nu gaat gebeuren.

6 uur geleden
Armenië eist vertrek troepen uit Nagorno-Karabach via gerechtshof

DEN HAAG (ANP) - Armenië probeert via het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag af te dwingen dat Azerbeidzjan zijn troepen terugtrekt uit Nagorno-Karabach. Ook moet het land internationale organisaties in het gebied toelaten, stelt Armenië in een aanvraag bij het hof.

6 uur geleden
VN sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach

NEW YORK (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Verenigde Naties sturen dit weekend een missie naar Nagorno-Karabach. Het voornaamste doel is uitzoeken waar behoefte aan is in het gebied, zegt het kantoor van secretaris-generaal António Guterres. "De regering van Azerbeidzjan en de VN hebben overeenstemming bereikt over een missie naar de regio", aldus zijn woordvoerder Stéphane Dujarric.

7 uur geleden
Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

LAS VEGAS (ANP) - De politie van Las Vegas heeft een man gearresteerd in verband met de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur in 1996. Dat melden Amerikaanse media na eerste berichtgeving van persbureau AP.

7 uur geleden