Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

NEW YORK (ANP/AFP) - Als het aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ligt, zal zijn land het klimaatakkoord van Parijs volgende maand alsnog ondertekenen.

In zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zei Erdogan dinsdag dat Turkije het akkoord destijds niet heeft geratificeerd vanwege een onrechtvaardige verdeling van de verantwoordelijkheden, maar dat er de laatste tijd vooruitgang is geboekt op dit gebied.

"We zijn van plan om het klimaatakkoord van Parijs volgende maand ter goedkeuring voor te leggen aan ons parlement," zei Erdogan in New York.

Meer uit Buitenland

Iran pakt mensen op met 'contrarevolutionaire' link met Nederland

TEHERAN/ARAK (ANP/AFP) - Iran heeft twaalf mensen opgepakt omdat ze staatsgevaarlijke acties beraamden en banden zouden hebben met "contrarevolutionairen" in Nederland en Duitsland. Die contrarevolutionairen zouden de leiding hebben over activiteiten van de verdachten die wapens hebben willen aanschaffen om subversieve daden te plegen.

10 minuten geleden
Al-Jazeera naar Internationaal Strafhof om dood journalist

DEN HAAG (ANP) - Het televisienetwerk al-Jazeera legt dinsdag bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag een aanklacht neer over de dood van de Palestijns-Amerikaanse journalist Shireen Abu Akleh. Zij werd op 11 mei doodgeschoten tijdens een operatie van het Israëlische leger op de Westelijke Jordaanoever.

19 minuten geleden
Russische gouverneur: vliegveld Koersk met drone aangevallen

MOSKOU (ANP/AFP) - Een vliegveld bij de Russische stad Koersk is dinsdagochtend aangevallen door een Oekraïense drone, heeft de gouverneur van de regio op sociale media gezegd. Door de aanval is een olie-opslagtank in brand gevlogen. Er zijn geen slachtoffers, aldus gouverneur Roman Starovojt.

3 uur geleden
Indonesië stelt seks buiten het huwelijk strafbaar

JAKARTA (ANP/AFP/DPA/RTR) - Het Indonesische parlement heeft dinsdag een nieuw en omstreden wetboek van strafrecht goedgekeurd. Het nieuwe wetboek stelt onder meer buitenechtelijke seks, seks voor het huwelijk en ongehuwd samenleven strafbaar. Hiervoor kunnen gevangenisstraffen van zes maanden tot een jaar worden opgelegd. Ook belediging van de president en overheidsinstellingen wordt strafbaar.

4 uur geleden
Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen True en Lillie Parker maakten het verscheiden van hun moeder bekend op Twitter. Alley leed al langer aan kanker.

4 uur geleden
Man die hondenuitlater Lady Gaga neerschoot krijgt 21 jaar cel

LOS ANGELES (ANP) - De man die in februari 2021 de hondenuitlater van Lady Gaga neerschoot, moet 21 jaar de cel in. Dat heeft de rechter in Los Angeles maandag bepaald, meldt website TMZ. De schutter was een van de vijf mannen die betrokken waren bij de overval.

9 uur geleden
Twee Koreaanse politiemensen vast voor rol rond halloweendrama

SEOUL (ANP) - Twee hooggeplaatste Zuid-Koreaanse politiemensen zijn aangehouden voor hun rol bij het halloweendrama waarbij eind oktober 158 mensen door verdrukking om het leven kwamen in een uitgaanswijk van de hoofdstad Seoul. Beide voormalige officieren waren volgens de arrestatiebevelen betrokken bij het wegmaken van een intern inlichtingenrapport waarin werd gewaarschuwd voor mogelijke ongelukken tijdens Halloween. Zij probeerden vermoedelijk passiviteit bij de politiediensten te verdoezelen, schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

13 uur geleden