Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

Erdogan legt klimaatakkoord Parijs aan parlement voor

NEW YORK (ANP/AFP) - Als het aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ligt, zal zijn land het klimaatakkoord van Parijs volgende maand alsnog ondertekenen.

In zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zei Erdogan dinsdag dat Turkije het akkoord destijds niet heeft geratificeerd vanwege een onrechtvaardige verdeling van de verantwoordelijkheden, maar dat er de laatste tijd vooruitgang is geboekt op dit gebied.

"We zijn van plan om het klimaatakkoord van Parijs volgende maand ter goedkeuring voor te leggen aan ons parlement," zei Erdogan in New York.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
die narcist is maar op EEN ding uit: geld. laat hij het maar zelf oplossen samen met zijn afghaanse vriendjes.
Van Puffellen 1 maand geleden
Als Meneer vriendelijk gaat doen,dan is er stront aan de knikker Meer geld naar Turkije ????

Meer uit Buitenland

Weer mondkapje verplicht in deel Vlaams onderwijs

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In het Vlaams onderwijs wordt vanaf 8 november, na de herfstvakantie, het dragen van een mondmasker in de klas opnieuw verplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

59 minuten geleden
Iran: nog komende maand overleg over atoomakkoord hervatten

BRUSSEL (ANP) - Iran wil vóór eind november de pogingen hervatten om de afspraken over het Iraanse atoomprogramma weer op gang te krijgen. De onderhandelingen over het zieltogende atoomakkoord liggen al maanden stil, maar daar komt volgens de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken verandering in.

2 uur geleden
Europarlementariërs boos dat ze coronapas moeten tonen

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Parlement is vanaf volgende week ook voor Europarlementariërs alleen nog toegankelijk met een coronapas. Dat roept verontwaardiging en verzet op.

2 uur geleden
Eerste Amerikaanse paspoort met X als geslacht uitgegeven

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een eerste paspoort uitgegeven waarin het geslacht van de houder is aangemerkt met X. Dat wordt gezien als een belangrijke ontwikkeling voor Amerikanen die non-binair zijn en zich dus niet als man of vrouw identificeren.

5 uur geleden
Spaans Constitutioneel Hof vernietigt weer 'corona-noodtoestand'

MADRID (ANP) - Het Spaanse Constitutionele Hof heeft opnieuw een door de regering voor de volksgezondheid uitgeroepen noodtoestand in strijd met de grondwet verklaard. Het hof oordeelde dat de noodmaatregelen van 3 november 2020 tot 9 mei 2021 in strijd zijn met de beginselen van de constitutie, meldden Spaanse media.

5 uur geleden
Christendemocraat Hendrik Wüst nieuwe premier Noordrijn-Westfalen

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De christendemocraat Hendrik Wüst is zoals verwacht in het deelstaatparlement in Düsseldorf gekozen tot premier van Noordrijn-Westfalen. De 46-jarige jurist volgt de afgetreden Armin Laschet op. Laschet leed als kandidaat-bondskanselier voor de christendemocraten in september een bittere verkiezingsnederlaag.

5 uur geleden
Assange vanwege gezondheid niet bij hoger beroep over uitlevering

LONDEN (ANP/RTR) - WikiLeaks-oprichter Julian Assange is in Londen vanwege gezondheidsproblemen niet bij zijn hoger beroep over een afgewezen uitleveringsverzoek. Hij zou het proces via een videolink bijwonen, maar heeft laten weten zich daar niet goed genoeg voor te voelen.

7 uur geleden