Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan klaagt rivaal aan die hem met Netanyahu vergeleek

Erdogan klaagt rivaal aan die hem met Netanyahu vergeleek

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan stapt naar de rechter omdat een politieke tegenstander hem vergeleek met de Israëlische premier Netanyahu. Staatsmedia berichten dat Erdogan een schadevergoeding eist van een kwart miljoen lira (bijna 25.000 euro) van de nationalistische politica Meral Aksener.

Aksener verklaarde deze week dat Erdogan en Netanyahu dezelfde methoden gebruiken om vast te houden aan de macht. Ze stelde dat de Israëlische leider met zijn aanvallen op de Gazastrook probeert om zijn steun onder de bevolking op te krikken na meerdere verkiezingen op rij zonder duidelijke winnaar. Ze noemde Netanyahu de "Israëlische versie van Erdogan".

De president reageerde woest op die "immorele" opmerking. "Netanyahu is onze vriend niet en dat zal hij ook nooit worden", zei hij woensdagavond op televisie. Erdogan heeft de Israëlische bombardementen op de Gazastrook fel veroordeeld. Hij verweet Israël "terrorisme" tegen de Palestijnen en zei dat kinderen van "vijf of zes jaar oud" worden vermoord.

Meer uit Buitenland

Zelensky arriveert in Albanië voor veiligheidsconferentie

TIRANA (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is aangekomen in Albanië voorafgaand aan een veiligheidsconferentie. Daar wordt vanaf woensdag de Oekraïne-Zuidoost-Europa Top gehouden, waaraan verschillende leiders uit de regio deelnemen. Het is Zelensky's eerste bezoek aan het Balkanland sinds de Russische invasie van Oekraïne twee jaar geleden.

5 minuten geleden
VN: kwart bevolking Gazastrook één stap verwijderd van hongersnood

NEW YORK (ANP/RTR) - Minstens 576.000 mensen in de Gazastrook zijn één stap verwijderd van hongersnood. Dat is een kwart van de bevolking, aldus een hoge functionaris van de Verenigde Naties voor hulpverlening. Als er niet wordt ingegrepen, is wijdverspreide hongersnood in Gaza bijna onvermijdelijk.

3 uur geleden
Opgepakte advocaat van Navalny weer vrijgelaten

MOSKOU (ANP/RTR) - De advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is weer vrijgelaten. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny's moeder vergezelde toen zij bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, werd eerder dinsdag in Moskou opgepakt, meldden Russische nieuwsmedia.

5 uur geleden
VS willen geen troepen naar Oekraïne sturen om te vechten

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten zijn niet bereid militairen naar Oekraïne te sturen. "President Biden heeft duidelijk gemaakt dat de VS geen troepen zullen sturen om in Oekraïne te vechten", laat een woordvoerder van het Witte Huis weten.

7 uur geleden
Advocaat overleden Russische oppositieleider Navalny opgepakt

MOSKOU (ANP/RTR) - Een advocaat van de onlangs overleden Russische oppositiepoliticus Aleksej Navalny is gearresteerd. Vasily Dubkov, die vorige week Navalny's moeder vergezelde toen die bij de autoriteiten de vrijgave van het lichaam van haar zoon eiste, is in Moskou opgepakt, melden Russische nieuwsmedia.

7 uur geleden
Minister: Franse troepen gaan niet vechten in Oekraïne

PARIJS (ANP/DPA) - Als er Franse troepen naar Oekraïne gaan, dan worden die ingezet voor bijvoorbeeld de productie van wapens en het ruimen van mijnen in het land. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in de Nationale Vergadering (Tweede Kamer) gezegd. "Sommige van deze acties vereisen mogelijk een aanwezigheid op Oekraïens grondgebied zonder de oorlogsdrempel te bereiken", aldus de minister.

7 uur geleden
Litouwen steunt Frans idee om troepen naar Oekraïne te sturen

VILNIUS (ANP/DPA) - De Baltische staat Litouwen steunt het Franse idee om troepen naar Oekraïne te sturen, om het land te helpen tegen de Russen. Maar het gaat dan niet om gevechtseenheden, maar militairen die de Oekraïense strijdkrachten kunnen trainen, benadrukt minister van Defensie Arvydas Anusauskas.

7 uur geleden