Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erdogan haalt hard uit naar Netanyahu: slager van Gaza

Erdogan haalt hard uit naar Netanyahu: slager van Gaza

ANKARA (ANP/DPA) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in het parlement in Ankara hard uitgehaald naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Die zou persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de doden in de Gazastrook. Hij is volgens Erdogan de geschiedenis ingegaan als "de slager van Gaza".

De "smet" treft ook iedereen die Netanyahu "onvoorwaardelijk" steunt, aldus de president. Hij zei ook dat uitspraken van de Israëlische regering geen hoop geven dat het huidige staakt-het-vuren leidt tot een langdurig bestand. Netanyahu herhaalde dinsdag dat het Israëlische leger na afloop van de wapenstilstand zal doorgaan met aanvallen op Hamas in Gaza. Die beweging werd eerder door Erdogan omschreven als een "verzetsgroep".

In de Gazastrook zijn volgens Hamas bijna 15.000 doden en ongeveer 36.000 gewonden gevallen door Israëlische bombardementen. Het aantal vermisten ligt op 7000. De cijfers zijn niet onafhankelijk bevestigd, maar de Verenigde Naties en andere waarnemers wijzen erop dat dergelijke data in het verleden betrouwbaar waren. De oorlog tussen Hamas en Israël, die op 7 oktober begon, heeft in Israël ongeveer 1200 mensen het leven gekost.

Meer uit Buitenland

Zweden jongste lid van NAVO na akkoord Hongarije

BOEDAPEST (ANP/RTR/AFP) - Zweden kan toetreden tot de NAVO. Hongarije is als laatste lid van het bondgenootschap akkoord gegaan. De Zweedse premier Ulf Kristersson spreekt over een historische dag na de instemming door het Hongaarse parlement.

57 minuten geleden
Hezbollah: zestig raketten afgevuurd op Israëlische basis

BEIROET (ANP/AFP) - Hezbollah zegt zestig raketten op een Israëlische militaire basis te hebben afgevuurd. Volgens de Libanese groepering gaat het om een vergeldingsactie voor eerdere Israëlische luchtaanvallen ver op Libanees grondgebied.

1 uur geleden
VS-militair overleden die zichzelf in brand stak bij ambassade Israël

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse militair die zichzelf in brand had gestoken bij de Israëlische ambassade in de Amerikaanse hoofdstad Washington, is overleden. Dat melden Amerikaanse media.

3 uur geleden
Slowakije: landen overwegen troepen te sturen naar Oekraïne

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Sommige landen van de EU en de NAVO overwegen troepen naar Oekraïne te sturen, stelt de Slowaakse premier Robert Fico. Hij wil niet zeggen om welke landen het gaat. Het zou niet gaan om een inzet in Europees of NAVO-verband.

3 uur geleden
Aanhang Navalny houdt afscheidsbijeenkomst voor einde week

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat er "voor het einde van de werkweek" een publieke herdenking van hem komt. Er wordt gezocht naar een plek waar de bijeenkomst kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden, zo wordt via sociale media bericht. Aanvankelijk was sprake van een begrafenis, maar volgens Navalny-woordvoerster Kira Jarmisj is nog niet bekend waar en wanneer Navalny wordt begraven.

3 uur geleden
Team van Navalny: begrafenis Navalny voor einde werkweek

MOSKOU (ANP/RTR) - Een team van medestanders van de in gevangenschap overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft gemeld dat hij "voor het einde van de werkweek" wordt begraven. Er wordt gezocht naar een plek waar een publieke begrafenis kan plaatsvinden. Die is nog niet gevonden.

4 uur geleden
Bijna drie jaar cel geëist tegen Russische mensenrechtenactivist

MOSKOU (ANP/AFP) - Een aanklager heeft in Rusland bijna drie jaar cel geëist tegen mensenrechtenactivist Oleg Orlov. De 70-jarige Orlov wordt ervan beschuldigd dat hij de Russische strijdkrachten in diskrediet heeft gebracht en de aanval op Oekraïne meerdere malen heeft veroordeeld.

4 uur geleden