Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Erasmus MC wordt zuiniger vanwege coronakosten

Erasmus MC wordt zuiniger vanwege coronakosten

CORONAVIRUSROTTERDAM (ANP) - Het Erasmus MC in Rotterdam moet de komende maanden voorzichtiger omgaan met zijn geld. Het universitaire ziekenhuis voelt de coronacrisis in de portemonnee. Daarom wordt het ziekenhuis terughoudender bij het aannemen van nieuwe mensen. Ook kijkt het kritischer naar het inhuren van mensen van buiten. Wel maakt het Erasmus een uitzondering voor cruciale beroepen, zoals verpleegkundigen op de intensive care.

Het universitair medisch centrum zegt dat het de gevolgen voelt van "de acute afschaling van de reguliere zorg en de vertraging in lopend onderzoek". De opvang van mensen met het coronavirus brengt ook "hoge meerkosten" met zich mee, en het ziekenhuis heeft geld nodig om zich voor te bereiden op een eventuele tweede golf. In oktober of november kijkt het Erasmus MC weer welke maatregelen nodig zijn om financieel gezond te blijven.

Het Erasmus MC is een van de epicentra van de strijd tegen het coronavirus in Nederland. Het ziekenhuis behandelt niet alleen coronapatiënten, maar het huisvest ook het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dat verdeelde patiënten over Nederland toen ziekenhuizen de toestroom haast niet meer aankonden. Diederik Gommers en Ernst Kuipers van het Erasmus MC zijn de gezichten van de aanpak van het virus geworden. Daarnaast doet het ziekenhuis onderzoek naar antistoffen die misschien kunnen helpen bij de bestrijding van het virus.

Meer uit Binnenland

Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

1 uur geleden
Vier man aangehouden voor dreigende situatie in trein

UTRECHT (ANP) - De politie heeft zondagmiddag bij het Utrechtse station Vaartsche Rijn vier mensen uit een trein gehaald. Ze hadden een dreigende situatie gecreëerd in de trein en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze melding deden bij de politie. De trein werd daarop stilgezet.

7 uur geleden
A12-blokkade na ruim 5 uur beëindigd, ruim 400 aanhoudingen

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag meer dan vierhonderd actievoerders aangehouden vanwege het blokkeren van de A12 in Den Haag. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion en de Duitse beweging Letzte Generation liepen rond het middaguur de snelweg op ter hoogte van het Malieveld. Rond 17.30 uur meldde de gemeente Den Haag dat de blokkade is beëindigd. Vanwege schade aan het wegdek kan het stuk weg nog niet worden vrijgegeven: eerst moet het worden schoongemaakt en hersteld.

8 uur geleden
XR stopt blokkade A12 om 'onveilige situatie met tegendemonstranten'

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion heeft demonstranten die zondagmiddag de A12 blokkeren gevraagd de actie voortijdig te beëindigen. Volgens de activisten was het niet meer veilig door de aanwezigheid van een groep die was afgekomen op een oproep om tegen de blokkade te demonstreren. "We hebben een dringende oproep gedaan om zelf te vertrekken", zei een woordvoerder van XR.

12 uur geleden
Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

13 uur geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

13 uur geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

14 uur geleden