Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell opgepakt

Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell opgepakt

NEW YORK (ANP/RTR) - De FBI bevestigt dat de vertrouweling is opgepakt van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein. Amerikaanse media berichten dat Ghislaine Maxwell is aangehouden in New Hampshire. Maxwell is onder meer aangeklaagd wegens meineed en betrokkenheid bij het ronselen van minderjarige meisjes voor seks.

In totaal zijn er zes aanklachten tegen Maxwell ingediend. Vier van de aanklachten hebben betrekking op ronselactiviteiten, waaronder het lokken van meisjes en het vervoeren van meisjes en het plannen daarvan. Maxwell zou meerdere malen meineed hebben gepleegd toen ze volhield niets te weten van Epsteins misbruik.

Maxwell was de ex-vriendin van Epstein en bleef ook na hun relatie bevriend met hem. Sommige vermeende slachtoffers van de multimiljonair zeggen dat Maxwell betrokken was bij het misbruik.

Ronselnetwerk

Meerdere vrouwen hebben in rechtszaken gezegd dat Maxwell de leiding had over het ronselnetwerk van Epstein, meldde The New York Times vorig jaar. Ook zou zij hebben meegedacht over manieren waarop Epstein zijn slachtoffers kon lokken. Maxwell heeft dat altijd ontkend.

De gewezen socialite had ook het management over de huizen van Epstein in handen, en stelde hem voor aan politici, beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders. Onder anderen de Britse prins Andrew, die ook wordt beschuldigd van seksueel misbruik, en de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en de huidige president Donald Trump behoorden tot Epsteins kennissenkring.

'Zakenpartners'

"Ze waren net zakenpartners", was de beschrijving die een Epsteins huishoudingshoofd gaf aan de band tussen Maxwell en de gevallen multimiljonair. Een butler van Epstein omschreef Maxwell als "de baas".

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in gevangenschap.

Meer uit Buitenland

Emir Qatar valt over houding andere landen: dit is genocide

DOHA (ANP) - De emir van Qatar heeft dinsdag in hoofdstad Doha de internationale gemeenschap ervan beschuldigd "de Palestijnen de rug te hebben toegekeerd". Emir Tamim bin Hamad al-Thani noemde in een toespraak tijdens een bijeenkomst van de Gulf Cooperation Council het "een schande" dat het Israël "al twee maanden lang wordt toegestaan deze gruwelijke misdaden te begaan".

19 minuten geleden
WFP stopt hulp aan door Houthi's bestuurd Jemen

ROME (ANP/RTR) - Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) staakt voorlopig de hulp aan het door de Houthi's bestuurde noorden en westen van Jemen. Volgens het WFP is er minder geld voor beschikbaar en is er een geschil met de plaatselijke autoriteiten over de distributie van voedselhulp aan de armsten.

22 minuten geleden
Londen en Rwanda tekenen nieuw verdrag over migranten

KIGALI (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk en Rwanda hebben dinsdag een nieuw verdrag getekend om de deportatie van illegale migranten naar dat Afrikaanse land toch mogelijk te maken. Het Hooggerechtshof zette vorige maand een streep door die plannen, maar de Britse regering hoopt nu met dit nieuwe verdrag onder die uitspraak uit te komen.

26 minuten geleden
Dodental loopt op na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP/DPA/RTR) - Het dodental na een vulkaanuitbarsting in Indonesië is opgelopen naar 22. De reddingsdiensten zeggen bij de vulkaan Marapi op Sumatra de lichamen van negen vermisten te hebben gevonden. Er wordt nu nog gezocht naar één persoon.

1 uur geleden
Frans parlement wil e-sigaretten verbieden

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse parlement heeft unaniem ingestemd met een voorstel om e-sigaretten voor eenmalig gebruik te verbieden. De e-sigaretten, ook vapes genoemd en in Frankrijk bekend als puffs, zouden voor tieners de eerste stap zijn richting een tabaksverslaving en slecht zijn voor het milieu.

2 uur geleden
UNICEF: geen veilige zones mogelijk in Gazastrook

GENÈVE/CAÏRO/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Praten over veilige zones voor burgers in de Gazastrook is nu onzin, zegt een woordvoerder van de VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF. Het Israëlische leger heeft de strook op een kaart in hele kleine zones verdeeld en roept burgers op van de ene naar de andere zone te gaan, omdat het in bepaalde zones veiliger zou zijn. Volgens UNICEF-zegsman James Elder is dat niet waar en weet ook iedereen dat.

2 uur geleden
EU 'verkiest overleg' met China maar heeft niet eeuwig geduld

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zal niet eeuwig accepteren dat China veel meer exporteert naar de EU dan het daaruit importeert, waarschuwt EU-kopstuk Ursula von der Leyen. Aan de vooravond van een bezoek aan China wijst ze erop dat "we instrumenten hebben om onze markt te beschermen", al "geven we de voorkeur aan onderhandelde oplossingen".

2 uur geleden