Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enquête: gevangenispersoneel voelt werkdruk fors oplopen

Enquête: gevangenispersoneel voelt werkdruk fors oplopen

DEN HAAG (ANP) - Van het personeel van gevangenissen en tbs-klinieken vindt 90 procent dat de werkdruk het afgelopen jaar is toegenomen. Ruim de helft van de medewerkers rept zelfs van een ongezond hoge belasting. Bijna de helft (49 procent) geeft aan dat er vaak onveilige situaties ontstaan door de hoge werkdruk.

Dat blijkt uit een enquête die de FNV heeft gehouden onder ruim 1500 medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). "Twee jaar geleden is afgesproken om 100 miljoen euro te stoppen in het verlagen van de werkdruk. Het is schokkend dat het personeel nauwelijks iets merkt van die afspraken", stelt FNV-bestuurder Yntse Koenen.

Om de gevaarlijke situaties aan te pakken is meer personeel nodig, aldus Koenen. "De incidenten vliegen ons de laatste tijd om de oren. De gedetineerden hebben steeds vaker psychische of psychiatrische problemen en zijn agressiever dan vroeger. Personeel wordt bedreigd, bespuugd, uitgescholden, bespot, de trap afgelazerd."

Meer uit Binnenland

Deel treinverkeer bij Lage Zwaluwe weer op gang

UTRECHT (ANP) - Een deel van de treinen op het traject langs Lage Zwaluwe rijdt weer. Door een kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe was sinds de ochtend geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal.

2 uur geleden
Bedrijf gehackt dat onder meer belastingaanslagen verstuurt

AMERSFOORT (ANP) - Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. De hackers hebben systemen versleuteld en data ontvreemd, meldt AddComm op zijn website.

2 uur geleden
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij na eis van drie maanden cel

AMSTERDAM (ANP) - De 25-jarige Manu-Narayan A. uit Amsterdam is donderdagavond vrijgesproken van het gooien van stenen naar de politie tijdens de studentenprotesten. Het OM had een gevangenisstraf van drie maanden tegen hem geëist voor openlijk geweld. Volgens de politierechter zijn er twijfels over het signalement van de stenengooier. Ze sprak A. daarom vrij. Op de tribune klonk na de uitspraak applaus en gejoel.

4 uur geleden
Ook donderdagavond geen treinen op traject langs Lage Zwaluwe

UTRECHT (ANP) - De kapotte bovenleiding bij Lage Zwaluwe is nog niet hersteld. Daardoor rijden er ook donderdagavond nog geen treinen tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Roosendaal. De NS hoopt rond 21.30 uur het treinverkeer te kunnen hervatten.

4 uur geleden
Al meer klachten over eindexamens dan vorig jaar

UTRECHT (ANP) - Dit jaar zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) al meer klachten over de examens binnengekomen dan in het hele eerste tijdvak vorig jaar. Op dag 9 telt de Eindexamenklachtenlijn ruim 318.000 klachten, waar vorig jaar de teller na ruim twee weken eindigde op meer dan 312.000 klachten.

5 uur geleden
Ook cultuursector komt in actie tegen mogelijke btw-verhoging

AMSTERDAM (ANP) - Ook de kunst- en cultuursector komt in actie tegen de aangekondigde mogelijke btw-verhoging op culturele goederen en diensten. Dat heeft belangenorganisatie Kunsten '92 laten weten aan het ANP. De campagne gaat volgende week live. Aan de vorm daarvan wordt op dit moment hard gewerkt, aldus de organisatie.

7 uur geleden
Beloning van 50.000 euro voor gouden tip explosies Vlaardingen

VLAARDINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 50.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van een reeks explosies bij een loodgieter in Vlaardingen.

7 uur geleden