Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enorme drukte bij tankstation Berkel en Rodenrijs door prijsstunt

Enorme drukte bij tankstation Berkel en Rodenrijs door prijsstunt

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - Een prijsstuntactie bij een benzinepomp van TinQ in Berkel en Rodenrijs heeft dinsdagmiddag voor een verkeersinfarct gezorgd, meldt de ANWB. Volgens de verkeersdienst stond de "hele gemeente vast" en liep de vertraging op tot een uur. De politie kwam er aan te pas om de enorme toeloop in goede banen te leiden.

TinQ viert deze week zijn twintigjarige jubileum door op bepaalde tankstations een uur lang de brandstofprijzen flink omlaag te gooien. Zo kostte een liter benzine in Berkel en Rodenrijs tussen 13.00 uur en 14.00 uur 1,17 euro, terwijl de reguliere prijs ruim twee keer zo hoog ligt.

Dat zorgde voor een enorme toestroom van automobilisten die hoopten hun tank goedkoop vol te gooien. "Dit was massaal en veel groter dan verwacht", zegt een woordvoerder van Tinq. "We hadden hier op voorgesorteerd door verkeersbegeleiding in te huren en extra mensen in zetten, maar toch is het heel erg druk geworden." Ook bij andere pompstations van TinQ ontstond er maandag en eerder op dinsdag drukte door de benzineprijsstunts.

Verkeersregelaars

In Berkel en Rodenrijs had Tinq drie verkeersregelaars ingehuurd, maar die hadden al snel hulp nodig van de politie. Uiteindelijk werd mensen achteraan de rij verzocht te vertrekken, omdat het te druk werd. Ook was er sprake van agressiviteit onder automobilisten, zegt de woordvoerder. Dat kwam volgens hem vooral door de lange wachttijden en doordat er mensen voordrongen.

De benzinepompketen heeft deze week nog meer tankacties, maar overweegt er een aantal te schrappen vanwege de grote toeloop en het gedrag van sommige automobilisten. Bij twee acties op woensdag wordt er beveiliging ingehuurd. "Voor de emoties en om mensen tot rust te manen", aldus de woordvoerder. "We willen onze eigen mensen en verkeersregelaars beschermen."

Meer uit Binnenland

Verzekeraars zeggen contract huisartsenketen Co-Med definitief op

TILBURG (ANP) - Zorgverzekeraars hebben hun contract met de commerciële huisartsenketen Co-Med definitief beëindigd. Dat zat er al aan te komen: vorige week werd de overeenkomst al opgeschort omdat de verzekeraars hadden vastgesteld dat Co-Med "de continuïteit van goede zorg niet kan garanderen" en verplichtingen niet nakwam, stellen CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis.

1 uur geleden
OM wil vrijspraak voor moord op crimineel John Mieremet

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdagmiddag voor de rechtbank in Amsterdam zonder inhoudelijke behandeling vrijspraak gevraagd voor Ali N. in de zaak rond de moord op crimineel John Mieremet. Justitie heeft de Alkmaarder (39) jarenlang op de korrel gehad, maar "ondanks stevige verdenkingen" het bewijs niet rondgekregen, aldus de aanklager. De rechtbank vond zichzelf "niet voldoende geïnformeerd" om uitspraak te doen. De zaak wordt daarom later alsnog inhoudelijk behandeld.

1 uur geleden
Drie aanhoudingen voor moorden na verklaringen kroongetuige

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij moorden, een poging moord en voorbereidingen hierop in Amsterdam en Rotterdam. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. De mannen zijn aangehouden naar aanleiding van de verklaringen van de onlangs aangekondigde kroongetuige.

2 uur geleden
Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

BERLIJN (ANP) - Nederlandse supporters bereiden zich in Berlijn voor op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oostenrijk. Ruim vier uur voor het begin van het duel hebben duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten in de Duitse hoofdstad.

2 uur geleden
24 jaar cel voor 'Bolle Jos 'voor cokehandel en moordopdracht

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de 32-jarige Jos Leijdekkers, beter bekend als 'Bolle Jos" veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf, voor internationale handel in cocaïne en het geven van opdracht voor een liquidatie. In totaal ging het om de import van bijna 7000 kilo cocaïne.

3 uur geleden
Twee mannen neergestoken in azc Budel, drie aanhoudingen

BUDEL (ANP) - Drie mannen zijn maandagavond na een steekpartij in het asielzoekerscentrum in Budel aangehouden, meldt de politie dinsdagmiddag. Het zijn bewoners van het azc. Twee van hen werden gestoken met een scherp voorwerp en moesten behandeld worden in het ziekenhuis. Het gaat om mannen van 28 en 34 jaar oud.

3 uur geleden
Arnhemse cafés: Vitesse hoort bij de stad

ARNHEM (ANP) - Als Vitesse daadwerkelijk verdwijnt als profclub zal dat voor cafés in de Arnhemse binnenstad een grote verandering zijn. Niet alleen maken de wedstrijddagen een aanzienlijk deel van de omzet uit, ook hoort Vitesse volgens de cafés bij de stad. "We zijn er heel erg verdrietig om", zegt eigenaar van Café de Schoof Frank de Zoete.

3 uur geleden