Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enkele vluchten geannuleerd vanwege drukte na oproep Schiphol

Enkele vluchten geannuleerd vanwege drukte na oproep Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Enkele vluchten vanaf Schiphol zijn geschrapt na een oproep van de luchthaven om zo de drukte beheersbaar te houden. Zo annuleert Transavia twee vluchten na het verzoek van Schiphol, naar respectievelijk Porto en Parijs-Orly. Ook KLM heeft enkele vluchten geschrapt. Daarbij is het echter onduidelijk in hoeverre de oproep van Schiphol daar de oorzaak van is.

Door een krappe bezetting bij de beveiliging ontstonden maandag opnieuw lange rijen voor de vertrekhallen. Met name voor Vertrekhal 1 en 3 staan 's middags nog altijd lange rijen. Er worden flesjes water uitgedeeld aan mensen en er staan mensen met roze hesjes van Schiphol om vragen te beantwoorden. Ook bij de KLM-servicebalie is het druk.

Corendon en TUI geven aan geen vluchten te annuleren. Voor Corendon is dat op deze korte termijn onmogelijk. TUI laat weten dat de geplande vluchten naar Curaçao en Tenerife nog altijd gepland staan.

'Niemand weet iets'

De vluchten van easyJet gaan zoals gepland, laat een woordvoerder weten. Daaronder vallen ook twee vluchten naar Liverpool. Ajax speelt dinsdag in de Champions League tegen Liverpool, waardoor ook supporters van de Amsterdamse club op de vlucht naar de Engelse stad zitten.

Luchthaven Schiphol heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen gevraagd vluchten te annuleren die vertrekken via Vertrekhal 3. Het gaat om vluchten die maandag vertrekken tussen 16.00 uur en 23.00 uur.

Reizigers in Vertrekhal 3 zeggen dat ze geen informatie krijgen over hoe lang ze nog moeten wachten. "We hebben anderhalf uur buiten in de rij gestaan", zegt een ietwat gestreste man die naar Casablanca vliegt. Zijn vlucht gaat een uur later en hij vreest dat hij die gaat missen. "Niemand zegt hoelang het nog duurt, niemand weet iets", klaagt hij. Even verderop staat een echtpaar dat al twee uur in de rij heeft doorgebracht en pas net in de vertrekhal staat. Ook zij hebben geen informatie gekregen over de verwachte wachttijd. Ze vliegen aan het begin van de avond naar Edinburgh. "Gelukkig zijn we op tijd gekomen", zegt de vrouw.

Meer uit Binnenland

Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Gezocht wordt naar de vrachtwagenchauffeur die in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober de telefoons stal, aldus de marechaussee. Die geeft in de uitzending van Opsporing Verzocht op NPO 2 dinsdagavond een toelichting op de diefstal en laat beelden zien van het voorval, zo meldt het programma.

44 minuten geleden
Verbieden hoofddoek mag ook voor ambtenaar achter de schermen

LUXEMBURG (ANP) - Overheden mogen ambtenaren, ook die achter de schermen werken, verbieden om een hoofddoek te dragen. Ze moeten dan wel consequent zijn en ook andere religieuze uitingen als kruisjes en keppeltjes niet toestaan, oordeelt de hoogste Europese rechter.

49 minuten geleden
OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige verdachte huurmoord

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar cel geëist tegen de verdachte die nog minderjarig was toen hij opdracht zou hebben gegeven voor de moord op de 56-jarige Itzhak Meiri. Het slachtoffer uit Almere werd op 22 december 2021 na een bezoek aan de tandarts doodgeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen.

2 uur geleden
Asielzoekers blijven nog 3 jaar langer in Gronings dorp Farmsum

DELFZIJL (ANP) - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in het Groningse dorp Farmsum blijft nog drie jaar open. De locatie wordt verlengd tot 31 december 2026. In het gebouw zitten 160 kansrijke asielzoekers.

2 uur geleden
Brand in gemeentehuis Soest mogelijk aangestoken

SOEST (ANP) - De brand die maandag rond middernacht woedde in het gemeentehuis in Soest is mogelijk aangestoken. De politie sluit dat niet uit na forensisch onderzoek en een buurtonderzoek.

3 uur geleden
Trevor Noah vindt winnen Erasmusprijs 'werkelijk een eer'

AMSTERDAM (ANP) - Trevor Noah vindt het winnen van de Erasmusprijs "werkelijk een eer". Dat zei de Zuid-Afrikaanse komiek en televisiepresentator dinsdag in zijn dankwoord na het in ontvangst nemen van de prijs. Hij kreeg de prijs uit handen van koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Erasmusprijs gaat jaarlijks naar een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunsten.

3 uur geleden
Noodopvang kost COA dubbel zoveel geld als normale opvang

DEN HAAG (ANP) - Noodopvang voor asielzoekers kost Nederland twee keer zoveel geld als reguliere opvang. Dat concludeert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in het financiële eindrapport van 2022. Vorig jaar moest het COA door een chronisch tekort aan opvangplekken flink investeren in tijdelijke opvangplekken. Dat is terug te zien in de eindafrekening: de kosten voor asielopvang stegen van ongeveer 725 miljoen in 2021 naar ruim 1,5 miljard euro in 2022.

4 uur geleden