Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enkele tientallen demonstranten XR blokkeren begin A12 Den Haag

Enkele tientallen demonstranten XR blokkeren begin A12 Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Enkele tientallen demonstranten van Extinction Rebellion blokkeren dinsdag rond het middaguur het begin van de A12 in Den Haag. Een ANP-verslaggever ter plaatse ziet dat auto's over de breedte stilstaan op de snelweg. Enkele tientallen mensen zijn de tunnelbak ter hoogte van het Malieveld ingelopen. De politie was snel aanwezig.

Op de A12 roepen de activisten om "klimaatrechtvaardigheid". Ze worden gesteund door mensen met vlaggen aan de randen van de tunnelbak, ook is er applaus. "We komen terug met nog veel meer", klinkt het.

De actie is "een voorproefje" op de aangekondigde grotere blokkade aanstaande zaterdagmiddag en een reactie op "meerdere ministers" die eerder op de dag op het bordes stonden en "de klimaat- en ecologische crisis bagatelliseren of zelfs ontkennen", aldus een woordvoerder van XR. Zaterdag organiseert de actiegroep een 'protestival' met onder meer sprekers en muziek op het Malieveld.

Eerder op dinsdag werd het nieuwe kabinet-Schoof beëdigd, met ministers en staatssecretarissen die de PVV, VVD, NSC en BBB vertegenwoordigen. Volgens XR zal de nieuwe regering verzaken in "zijn plicht tot bescherming" van het klimaat en daarmee een aantal wetten, regels en afspraken overtreden.

Meer uit Binnenland

Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

26 minuten geleden
Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

5 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

6 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

7 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

7 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

10 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

13 uur geleden