Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enkele Russen en Oekraïners in recreantenveld marathon Rotterdam

Enkele Russen en Oekraïners in recreantenveld marathon Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Atleten met de Russische of Belarussische nationaliteit zijn niet uitgenodigd voor de marathon van Rotterdam. Dat benadrukte directeur Remco Barbier van het hardloopevenement, dat zondag voor de 41e keer wordt gehouden. "We volgen daarmee de lijn van sportkoepel NOC*NSF."

Vanwege de Russische inval in Oekraïne worden overal ter wereld sporters uit Rusland en Belarus geweerd van internationale evenementen. Dat is op dringend advies van het Internationaal Olympisch Comité en NOC*NSF heeft die aanbevelingen overgenomen.

De marathon van Rotterdam volgt die adviezen. "In het topveld zullen geen Russen of Belarussen te zien zijn. Er zijn geen atleten met die nationaliteit uitgenodigd. Bij de recreanten loopt wel een aantal Russen mee", zegt Barbier. "Dat zijn er dertig. Maar ook dat is in lijn met de aanbevelingen en adviezen van NOC*NSF en het Internationaal Olympisch Comité. Het zijn mensen die hier niet hun land vertegenwoordigen", aldus Barbier.

Er zijn in het recreantenveld ook twintig deelnemers uit Oekraïne, aldus de directeur. "Maar ik weet verder niets over hun achtergrond."

Voor de marathon hebben 15.000 mensen zich individueel ingeschreven en 3200 via bedrijven. De deelnemers komen uit 85 verschillende landen. De meeste buitenlandse deelnemers komen uit België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Ierland.

Meer uit Sport

Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

1 uur geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

1 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

2 uur geleden
Verstappen is blij voor GP-winnaar Norris in Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Miami. De 26-jarige wereldkampioen zei na de race blij te zijn voor de Brit Lando Norris die zijn eerste GP-zege in de Formule 1 pakte. "Het zat er al een poosje aan te komen en het gaat zeker niet zijn laatste overwinning zijn", zei Verstappen in het interview op de baan.

9 uur geleden
Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

9 uur geleden
Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

10 uur geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

12 uur geleden