Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enige energiecentrale Gazastrook dicht door brandstoftekort

Enige energiecentrale Gazastrook dicht door brandstoftekort

GAZA (ANP/AFP) - De enige energiecentrale in de Gazastrook moest zaterdag sluiten vanwege een brandstoftekort. Israël sloot vijf dagen geleden de toevoer van goederen naar de Palestijnse Gazastrook, waardoor er nu te weinig brandstof is.

Vrijdag voerde Israël een aanval uit op de Gazastrook, naar eigen zeggen om een militieleider te doden. Door de Israëlische aanval is het conflict tussen de Israëliërs en de Palestijnen weer opgelaaid. Momenteel worden over en weer beschietingen uitgevoerd. In de Gazastrook zijn zeker elf doden gevallen door de bombardementen.

De Gazastrook is door muren en blokkades volledig van de buitenwereld afgesloten door Israël. Dat land controleert dus wat er naar binnen kan.

Meer uit Buitenland

Portugal worstelt met bestrijding enorme brand in natuurpark

COVILHA (ANP/AFP) - De Portugese brandweer heeft moeite met de bestrijding van de enorme brand in het natuurpark Serra da Estrela, in het midden van het land. Meer dan 1200 brandweerlieden proberen de opgelaaide brand onder controle te krijgen.

1 uur geleden
Ex-vicepresident Pence overweegt getuigenis Capitoolbestorming

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence, die diende onder Donald Trump, zou een getuigenis over de gebeurtenissen rond de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar overwegen als de onderzoekscommissie van het parlement dat verzoekt. Pence was in het Capitool om met het parlement formeel de verkiezingsoverwinning van Joe Biden vast te stellen toen Trump-aanhangers tijdens de bestorming riepen dat hij een verrader was en moest worden opgehangen.

2 uur geleden
Geld binnen voor beeld van afgemaakte walrus Freya

OSLO (ANP) - Ruim 1280 Noorse dierenliefhebbers hebben samen meer dan 200.000 kronen (20.000 euro) ingezameld om een standbeeld van de onlangs afgemaakte walrus Freya te laten maken. Voor initiatiefnemer Erik Holm was het doden van de walrus een teken dat Noorwegen, en vooral de hoofdstad Oslo, geen leefruimte kan bieden aan wilde dieren. Het standbeeld moet voor eens en altijd duidelijk maken "dat we de natuur niet altijd kunnen of mogen doden en verwijderen wanneer deze in de weg staat", schrijft hij.

2 uur geleden
Veel doden en tientallen gewonden door busongeluk Marokko

KHOURIBGA (ANP) - Door een busongeluk in centraal Marokko zijn volgens plaatselijke media zeventien mensen om het leven gekomen en zijn er meer dan dertig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op een hoofdweg bijna 100 kilometer ten zuidoosten van Casablanca. Een volle bus kantelde door nog onbekende oorzaak op de weg aan de zuidrand van de plaats Khouribga. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeluk.

5 uur geleden
Trein Spanje ingesloten door bosbrand, reizigers zwaargewond

MADRID (ANP) - Ruim tien reizigers hebben brandwonden opgelopen toen ze uit een trein sprongen die door een bosbrand was ingesloten ten noordwesten van de Spaanse stad Valencia. Drie passagiers raakten zwaargewond, melden Spaanse media.

6 uur geleden
Indonesië viert onafhankelijkheid eerste keer in nieuwe hoofdstad

NUSANTARA/JAKARTA (ANP/AFP) - Indonesië heeft woensdag voor het eerst de onafhankelijkheidsdag officieel gevierd in de toekomstige hoofdstad Nusantara op Borneo. De chef van Autoriteit Nusantara Hoofdstad hield voor het hijsen van de nationale tweekleur een toespraak tot werknemers die bezig zijn met de bouw. "Het voornaamste doel van deze ceremonie is in de geest van de 77e verjaardag van de onafhankelijkheid onze vastberadenheid te versterken voor de bouw van de nieuwe hoofdstad", zei hij.

6 uur geleden
Indringer met kruisboog wilde koningin Elizabeth vermoorden

LONDEN (ANP/RTR) - De man die vorig jaar met een kruisboog werd gearresteerd bij Windsor Castle was van plan om de Britse koningin Elizabeth te vermoorden. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een hoorzitting in Londen. De man uit Southampton zou wraak willen nemen op de gevestigde orde.

6 uur geleden