Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelse bondscoach Southgate onder druk na zware thuisnederlaag

Engelse bondscoach Southgate onder druk na zware thuisnederlaag

WOLVERHAMPTON (ANP) - De Engelse bondscoach Gareth Southgate staat vijf maanden voor het WK onder zware druk. Zijn ploeg verloor dinsdag in Wolverhampton met liefst 4-0 van Hongarije. Dat was de grootste thuisnederlaag voor Engeland in meer dan negentig jaar. Fans en analytici riepen al om ontslag, maar aanvoerder Harry Kane wilde daar na het debacle in Wolverhampton niets van weten. "Een vraag daarover zou ik niet eens moeten beantwoorden", sprak de aanvaller, die toegaf dat het vertoonde spel niet best was geweest.

"Dit was natuurlijk een avond om snel te vergeten, maar we moeten hiervan leren en verder gaan", zei Kane, die met zijn ploeg onder luid boegeroep het veld had verlaten. De woede richtte zich met name op Southgate, die zijn ploeg op het WK van 2018 naar de halve finales leidde en vorig jaar op het EK in eigen land pas in de finale werd gestuit door Italië.

De kenners, onder wie Gary Lineker, waren kritisch. Lineker sprak op Twitter de wens uit dat de Engelse nationale ploeg voortaan de speelstijl van Liverpool kopieert. Na vier duels in de Nations League zonder zege en met slechts één treffer was oud-Liverpoolprof Stephen Warnock op de BBC-radio explicieter: "Ik ben er niet zeker van dat hij de juiste man is. Er zijn andere kandidaten die meer geschikt zijn. Ik weet zeker dat Gareth Southgate nu onder druk staat."

Southgate nam de verantwoordelijkheid op zich. "We hebben niet vaak verloren en als je dan thuis zo'n zware nederlaag lijdt, doet dat zeer. Ik neem de schuld op me. Het was moeilijk om in elk duel het sterkste elftal op te stellen. We hebben deze periode vooral gebruikt als voorbereiding op het WK in Qatar. Ik heb geprobeerd jonge spelers een kans te geven maar ook steeds de juiste balans te vinden. Dat is niet gelukt. We haalden niet het niveau dat nodig is om dit soort wedstrijden te winnen." Engeland staat laatste in groep A3, waarin Hongarije de verrassende leider is.

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

5 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

5 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

6 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

6 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

7 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

7 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

7 uur geleden