Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engeland verhoogt boete voor bezoek huisfeestje tot 900 euro

Engeland verhoogt boete voor bezoek huisfeestje tot 900 euro

LONDEN (ANP/DPA) - Wie in Engeland een lockdownfeestje bezoekt kan vanaf volgende week een boete van 800 pond (900 euro) krijgen. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft deze verviervoudiging aangekondigd in een poging naleving van de regels af te dwingen nu het virus in het land steeds meer slachtoffers eist.

De maatregel geldt voor mensen die huisfeestjes van meer dan vijftien mensen bijwonen. De organisator van een huisfeestje kan nog veel zwaarder worden bestraft. Agenten hebben de afgelopen tijd boetes tot wel 10.000 pond uitgedeeld. Wie niet betaalt kan voor de rechter komen, die nog veel hogere boetes kan opleggen.

In de andere delen van het Verenigd Koninkrijk - Schotland, Wales en Noord-Ierland - liggen de geldstraffen veel lager. Daar is de eerste boete 60 pond (67 euro). In Nederland bedraagt die 95 euro. Tot oktober was het 390 euro, maar dat werd op aandringen van de Tweede Kamer verlaagd zodat de overtreding niet meer tot een strafblad leidt.

Meer uit Buitenland

Colombiaanse president verzoekt ICC om aanhouding Netanyahu

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft het Internationaal Strafhof (ICC) opgeroepen een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. "Netanyahu zal de genocide niet stoppen", schreef Petro op X. Hij suggereerde ook dat de VN-Veiligheidsraad een vredesmacht zou moeten overwegen voor de Gazastrook.

21 minuten geleden
Politie betrokken bij onderzoek naar incident rond Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De politie van Malmö is betrokken bij het onderzoek naar het vermeende incident rond Joost Klein. Dat bevestigt de politie aan de Zweedse omroep SVT.

42 minuten geleden
Trump-adviseur Bannon wacht celstraf na verlies hoger beroep

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft de veroordeling bevestigd van Steve Bannon, een voormalige topadviseur van oud- president Donald Trump. Dat betekent dat een hem eerder opgelegde gevangenisstraf van vier maanden nu kan worden uitgevoerd.

7 uur geleden
Poetin kiest voor stabiliteit en houdt Misjoestin aan als premier

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin houdt Michail Misjoestin aan als premier. De Doema heeft de benoeming van Poetins bondgenoot goedgekeurd.

9 uur geleden
Bejaarde klimaatactivisten maken barst in vitrine Magna Carta

LONDEN (ANP) - In Londen hebben twee bejaarde klimaatactivisten schade aangericht aan een vitrine met een exemplaar van de beroemde Magna Carta. Ze sloegen namens Just Stop Oil een barst in het glas en lijmden zich daarna vast aan de vitrinekast, meldt Sky News.

9 uur geleden
Joodse koepelorganisatie in België boos op VRT-onderbreking ESF

ANTWERPEN (ANP) - Het Forum der Joodse Organisaties (FJO), de Vlaamse Joodse koepelorganisatie, heeft met afkeuring kennis genomen van "de volstrekt ongepaste kortstondige onderbreking" van de live-uitzending van het Eurovisie Songfestival donderdag. Op de Vlaamse tv-zender VRT was een zwart scherm te zien met een steunbetuiging voor het Palestijnse volk. Het ging om een vakbondsactie, zo stond er te lezen. Die keerde zich op die manier tegen het optreden van Israël in Gaza.

11 uur geleden
Oekraïne stuurt versterking naar Charkiv om aanvallen Rusland

KYIV (ANP/RTR) - Het Russische leger heeft geprobeerd met gepantserde voertuigen de grens over te steken met de Oekraïense regio Charkiv in het noordoosten van het land. Dat meldt het Oekraïense ministerie van Defensie, dat versterkingen naar de regio heeft gestuurd. Volgens het ministerie wordt in de grensgebieden nog altijd gevochten.

12 uur geleden