Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engeland verder op slot met verplichte hotelquarantaine reiziger

Engeland verder op slot met verplichte hotelquarantaine reiziger

LONDEN (ANP) - Reizigers die vanuit risicogebieden naar Engeland reizen, moeten met ingang van maandag rekening houden met een veel strenger beleid. Ze moeten tien dagen in quarantaine in een hotel en daar zelf voor betalen. Dat kost omgerekend zo'n 2000 euro per persoon.

Reizigers moeten na aankomst ook twee coronatesten ondergaan: op dagen twee en acht van hun quarantaine. Die kan worden verlengd als de test positief terugkomt. Mensen mogen hun hotelkamers in de tussentijd niet verlaten. Maaltijden worden langsgebracht. Voor reizigers die naar andere delen van het Verenigd Koninkrijk gaan, kunnen andere regels gelden.

Op de lijst met risicogebieden staan tientallen landen, waaronder Zuid-Afrika, Portugal en Suriname. Alleen Britse of Ierse burgers of mensen met een verblijfsvergunning mogen vanuit die landen naar Engeland reizen. Nederland en de meeste andere EU-landen staan niet op die 'rode lijst'.

De Britse regering wil met het aangescherpte grensbeleid nieuwe varianten van het coronavirus buiten de deur houden. Reizigers die proberen de maatregelen te ontlopen, riskeren zware straffen. Er kan tien jaar cel worden opgelegd als mensen niet opgeven dat ze in een risicogebied zijn geweest. Ook riskeren mensen een boete van omgerekend ruim 11.000 euro als ze quarantaineregels overtreden.

Meer uit Buitenland

VN stelt geen onafhankelijk onderzoek in naar opblazen Nord Stream

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal geen onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de sabotage in september van de Nord Stream-gaspijpleidingen, die via de Oostzee gas van Rusland naar Duitsland kunnen vervoeren. Rusland had de raad om een dergelijk onderzoek verzocht, maar alleen Brazilië, China en Rusland zelf stemden voor de resolutie. De overige twaalf landen in de raad onthielden zich van stemming. Een resolutie heeft negen stemmen nodig om te passeren. Geen van de vijf landen met vetorecht sprak hun veto uit.

6 minuten geleden
Scholz bevestigt levering Duitse tanks aan Oekraïne

ROTTERDAM (ANP/DPA) - De Oekraïense strijdkrachten hebben achttien Leopard 2-gevechtstanks ontvangen vanuit Duitsland, zei bondskanselier Olaf Scholz maandag op een persconferentie met premier Mark Rutte in Rotterdam. "We hebben geleverd zoals aangekondigd", aldus het Duitse regeringshoofd. Eerder maandag had het Duitse blad Der Spiegel de aankomst van het wapentuig al gemeld.

2 uur geleden
Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij in school VS

NASHVILLE (ANP/AFP/RTR) - Door een schietpartij op een christelijke basisschool in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn in totaal zeven mensen omgekomen. Dat meldt de politie. Het gaat om drie kinderen, drie medewerkers van de school en de vermoedelijke schutter.

3 uur geleden
Hongarije stemt in met toetreding Finland tot NAVO

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Het Hongaarse parlement heeft maandag ingestemd met de toetreding van Finland tot de NAVO. Daarmee is een einde gekomen aan het maandenlange getreuzel van de regerende Fidesz-partij. Over de toetreding van Zweden is nog geen besluit genomen.

3 uur geleden
Netanyahu bevestigt uitstel debat juridische hervormingen

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandagavond tijdens een televisietoespraak bevestigd dat het parlementsdebat over de door hem gewenste juridische hervormingen wordt uitgesteld. Hij zegt daartoe te hebben besloten om een "breuk in de natie te voorkomen".

3 uur geleden
Neergestoken Nederlands meisje in Göteborg uit het ziekenhuis

GÖTEBORG (ANP) - Het Nederlandse meisje dat begin maart werd neergestoken in Göteborg heeft het ziekenhuis in de Zweedse stad verlaten, dat meldt een woordvoerster van academisch medisch centrum Sahlgrenska maandag aan het ANP.

5 uur geleden
Regio Mississippi wacht mogelijk opnieuw onweersbuien na tornado

JACKSON (ANP) - In de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en omstreken is het maandag en dinsdag nog slecht weer met opnieuw kans op flinke onweersbuien. In de Amerikaanse staat zijn sinds vrijdag zeker 26 mensen om het leven gekomen als gevolg van een tornado die overtrok en voor veel verwoesting zorgde.

5 uur geleden