Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engeland verder op slot met verplichte hotelquarantaine reiziger

Engeland verder op slot met verplichte hotelquarantaine reiziger

LONDEN (ANP) - Reizigers die vanuit risicogebieden naar Engeland reizen, moeten met ingang van maandag rekening houden met een veel strenger beleid. Ze moeten tien dagen in quarantaine in een hotel en daar zelf voor betalen. Dat kost omgerekend zo'n 2000 euro per persoon.

Reizigers moeten na aankomst ook twee coronatesten ondergaan: op dagen twee en acht van hun quarantaine. Die kan worden verlengd als de test positief terugkomt. Mensen mogen hun hotelkamers in de tussentijd niet verlaten. Maaltijden worden langsgebracht. Voor reizigers die naar andere delen van het Verenigd Koninkrijk gaan, kunnen andere regels gelden.

Op de lijst met risicogebieden staan tientallen landen, waaronder Zuid-Afrika, Portugal en Suriname. Alleen Britse of Ierse burgers of mensen met een verblijfsvergunning mogen vanuit die landen naar Engeland reizen. Nederland en de meeste andere EU-landen staan niet op die 'rode lijst'.

De Britse regering wil met het aangescherpte grensbeleid nieuwe varianten van het coronavirus buiten de deur houden. Reizigers die proberen de maatregelen te ontlopen, riskeren zware straffen. Er kan tien jaar cel worden opgelegd als mensen niet opgeven dat ze in een risicogebied zijn geweest. Ook riskeren mensen een boete van omgerekend ruim 11.000 euro als ze quarantaineregels overtreden.

Meer uit Buitenland

Poetin met veel ceremonieel onthaald in Vietnam

HANOI (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in Vietnam een hartelijke ontvangst kregen. President To Lam ontving hem in zijn presidentiële paleis, waar een militaire erewacht klaarstond.

28 minuten geleden
Poetin heeft zeldzame honden cadeau gekregen van Kim

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

1 uur geleden
Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

5 uur geleden
Laatste rivaal Rutte maakt zich op om weg naar NAVO vrij te maken

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP) - De Roemeense president Klaus Iohannis laat donderdag weten of hij de leiding over de NAVO aan demissionair premier Mark Rutte laat. Als Iohannis zich terugtrekt uit de race - zoals iedereen verwacht - en de Nederlander steunt, staat niets Rutte meer in de weg om NAVO-secretaris-generaal te worden.

7 uur geleden
Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld

QUITO (ANP/RTR) - In Ecuador komt de stroomvoorziening geleidelijk weer op gang na een landelijke stroomstoring die ongeveer vier uur duurde, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. Inmiddels heeft zo'n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom.

7 uur geleden
Oxfam: meer klimaatvluchtelingen door droogte en overstromingen

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd slaan steeds meer mensen op de vlucht door klimaatgerelateerde rampen, zoals overstromingen en extreme droogte. Volgens een overzicht dat Oxfam Novib donderdag op Wereldvluchtelingendag publiceerde, is het aantal klimaatvluchtelingen in de tien zwaarst getroffen landen meer dan verdubbeld in tien jaar tijd.

10 uur geleden
Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

10 uur geleden