Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engeland schrapt inreisverbod voor reizigers uit 47 landen

Engeland schrapt inreisverbod voor reizigers uit 47 landen

LONDEN (ANP) - Engeland schrapt maandag het inreisverbod voor reizigers uit 47 landen. Op de zogeheten rode lijst van landen van waaruit niet naar Engeland mag worden gereisd, staan dan nog maar zeven landen.

Door de rode lijst in te korten komt het internationale reisverkeer met Engeland verder op gang. Dat is volgens de Britse regering mogelijk omdat in eigen land en daarbuiten steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen Covid-19.

Voor rood aangemerkte landen gelden uitzonderingen voor Britten, Ieren en mensen met een Britse verblijfsvergunning. Zij moeten bij aankomst in Engeland verplicht in een hotel in quarantaine. Deze maatregelen gelden volgende week alleen nog voor Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Haïti, Panama, Peru en Venezuela.

De Britse regering heeft ook besloten dat gevaccineerden uit 37 landen niet meer in quarantaine hoeven bij aankomst in Engeland. Het gaat om onder meer India, Turkije en Brazilië. De regering bepaalt alleen de coronaregels voor Engeland. Noord-Ierland, Schotland en Wales maken hun eigen beleid, maar volgen vaak het Engelse voorbeeld.

Meer uit Buitenland

Felgroen gekleurde water in Venetië is niet gevaarlijk

VENETIË (ANP/DPA) - Het groene water in het beroemde Canal Grande in Venetië is niet gevaarlijk, zo meldt de regionale president Luca Zaia op Twitter. Het water bij de Rialtobrug kleurde zondag plotseling door onbekende reden fluorescerend groen, waarop werd besloten over te gaan op onderzoek.

1 uur geleden
Spaanse premier vervroegt verkiezingen na regionale verliezen

MADRID (ANP/RTR/AFP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft op televisie aangekondigd het parlement te ontbinden na de nederlaag van zijn sociaaldemocraten (PSOE) bij de lokale en regionale verkiezingen van zondag. Hij wil op 23 juli vervroegde landelijke verkiezingen houden.

2 uur geleden
Kyiv voor de tweede keer in korte tijd aangevallen

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Kyiv is maandagochtend het doelwit geworden van een nieuwe aanval, nadat de Oekraïense hoofdstad ook al 's nachts werd aangevallen. Het militaire bestuur meldt op basis van voorlopige informatie dat alle raketten zijn neergehaald. Die zouden hun doelen niet hebben bereikt.

4 uur geleden
President Oeganda stemt in met omstreden antihomowetgeving

KAMPALA (ANP/RTR) - De Oegandese president Yoweri Museveni heeft een gewijzigde versie van de omstreden antihomowetgeving goedgekeurd, meldt de voorzitter van het parlement. De wet is wereldwijd een van de strengste tegen de lhbti'ers en is bekritiseerd door onder meer westerse regeringen, internationale bedrijven en mensenrechtenorganisaties.

4 uur geleden
Doden na kapseizen toeristenboot in Italië

LISANZA (ANP/AFP/DPA) - Vier mensen zijn omgekomen na het kapseizen van een boot vol toeristen op het Lago Maggiore in Noord-Italië, melden Italiaanse media. De andere opvarenden konden na het incident zelf naar de wal zwemmen of zijn gered. De doden zijn een Israëliër, een Russin en twee Italianen.

6 uur geleden
Japanse minister beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket

TOKIO (ANP) - De Japanse minister van Defensie heeft zijn leger de opdracht gegeven elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt of afkoerst op het land te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang maandag dat Noord-Korea in de komende twee weken een "satelliet" zal lanceren.

9 uur geleden
Westerse luchtmachten houden Arctic Challenge-oefening

TIKKAKOSKI (ANP) - Finland, Noorwegen en Zweden houden de tweejaarlijkse Arctic Challenge Exercise (ACE), een internationale oefening van de luchtmacht. Dit jaar doen veertien landen mee, waaronder Nederland. De oefening wordt dit keer georganiseerd door Finland en loopt van 29 mei tot 9 juni.

9 uur geleden