Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engel toch in beroep in rechtszaak tegen Van Ranst

Engel toch in beroep in rechtszaak tegen Van Ranst

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Viruswaarheid-voorman Willem Engel legt zich toch niet neer bij zijn veroordeling tot het betalen van een schadevergoeding aan de bekende Belgische viroloog Marc Van Ranst vorige maand door de rechtbank van Mechelen. Dat laat het hof van beroep in Antwerpen aan persbureau Belga weten, nadat het eerder vrijdag had gezegd dat er geen hoger beroep was aangetekend.

In december werd Van Ranst vrijgesproken van laster, waarvoor Engel hem had gedagvaard. Alle partijen hadden dertig dagen om tegen het vonnis in beroep te gaan.

Coronascepticus Engel en Van Ranst liggen al geruime tijd vooral via Twitter met elkaar in de clinch. Volgens Engel maakt de viroloog hem ten onrechte uit voor virusontkenner. Hij heeft de Vlaming daarom al twee keer wegens laster voor de rechtbank gesleept, maar beide keren verloor hij zijn zaak. Volgens Van Ranst is Engel er enkel op uit om aandacht te trekken en hem het leven zuur te maken.

In december vroeg de professor aan de Leuvense universiteit en adviseur van de regering de rechter om hem vrij te spreken en Engel te veroordelen. "De seriële dagvaardingen getuigen van kwaadwilligheid", zei hij. "Ze zien in mij de bron van alle kwaad voor alle beslissingen die genomen worden door de overheden om het virus in te dijken." Hij vroeg 7000 euro. De rechter veroordeelde Engel tot het betalen van een schadevergoeding van 4000 euro.

Van Ranst liet daags na het vonnis weten die som te zullen doorstorten aan UNICEF, om de COVAX-vaccins te verdelen in ontwikkelingslanden. "Zo steunen wappies het vaccinatieprogramma van het VN-kinderfonds. Die gedachte maakt mij blij", zei hij.

Meer uit Binnenland

Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

3 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

3 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

4 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

4 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

5 uur geleden
Lichamen twee vrouwen gevonden bij plek fataal ongeval Delft

DELFT (ANP) - In de buurt van de plek van een fataal ongeval in Delft, waarbij een man om het leven kwam en een ander zwaargewond raakte, zijn twee lichamen in het water gevonden. Dat meldt de politie. Het gaat om twee vrouwen. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om twee passagiers van de auto. "Maar dat moet nog met zekerheid worden vastgesteld", aldus een politiewoordvoerster.

5 uur geleden
Voetganger Zuidhorn zwaargewond door aanrijding met trein

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een trein. Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur op een bewaakte spoorwegovergang aan De Gast in het Groningse Zuidhorn.

5 uur geleden