Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Emotionele Alcaraz na behalen eerste grandslamtitel 'beetje moe'

Emotionele Alcaraz na behalen eerste grandslamtitel 'beetje moe'

NEW YORK (ANP) - Carlos Alcaraz kon zijn geluk moeilijk onder woorden brengen na het winnen van zijn eerste grandslamtitel in New York. De 19-jarige Spanjaard versloeg in vier sets zijn Noorse tegenstander Casper Ruud: 6-4 2-6 7-6 (1) 6-3 en mag zich de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst noemen.

"Ik heb er altijd van gedroomd om de nummer 1 van de wereld te zijn en om grandslamkampioen te worden. Het is lastig voor me nu om dat onder woorden te brengen. Ik ben heel emotioneel", zei hij in het Arthur Ashe-stadion.

De Spanjaard won op weg naar de finale drie marathonpartijen in vijf sets. Toch zei hij dat er geen tijd was om moe te worden. "Je moet gewoon alles geven wat je in je hebt. Maar nu ben ik een beetje moe."

Alcaraz zei dat hij na zijn zege vooral aan zijn moeder en grootvader had gedacht die er niet bij konden zijn in New York. Hij bedankte zijn team en zijn familie. "Ik ben maar negentien jaar oud, alle belangrijke beslissingen heb ik genomen met mijn ouders."

Hij uitte ook zijn medeleven aan de slachtoffers van de aanslagen in New York van 11 september 2001 zoals ook zijn opponent Ruud deed. "Dit was een speciale avond. Carlos en ik wisten waar we voor speelden", zei de 23-jarige Noor. "Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik niet de nieuwe nummer 1 ben geworden, maar nummer 2 is ook niet slecht. Ik ga door met het jagen op mijn eerste grandslamtitel."

Meer uit Sport

Tennisser De Jong voor het eerst in hoofdtoernooi Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser versloeg in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs in twee sets de Amerikaan Jeffrey John Wolf: 6-1 6-2.

2 uur geleden
Gemengd judoteam op WK uitgeschakeld door Pollings Italië

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op het WK voor gemengde landenteams in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland verloor met 4-3 van Italië, waar Kim Polling een van de judoka's was.

3 uur geleden
Tennisser Sinner ook in 2025 op ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Jannik Sinner verdedigt in 2025 zijn titel op het ATP-toernooi van Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO Open maakte de komst van de 22-jarige Italiaan bekend voor het toernooi in februari volgend jaar.

4 uur geleden
Australische zwemster Hodges stopt twee maanden voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties "de heupen van een zestigjarige heeft".

6 uur geleden
Oud-international Kosterink nieuwe bondscoach softbalsters

UTRECHT (ANP) - Oud-international Saskia Kosterink wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse softbalsters. Na het WK in juli neemt ze de leiding over van Ferenc Jongejan. Tijdens het EK in Utrecht, september dit jaar, staat de ploeg dus onder leiding van Kosterink.

6 uur geleden
Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

17 uur geleden
Volleyballers tonen veerkracht en verslaan Turkije in vijf sets

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

18 uur geleden